Frågor och svar om könsorganen

23 Apr 2001, 00:00 251
Annat, 0 år
Question


Hej, jag undrar en sak. Om man måste opereras för att förhudssträngen på baksidan av ollonet är för kort, måste föräldrarna få reda på det då? Vart är det man ska vända sig? Är det ungdomsmottagningen? Hur lång är väntetiden? Tacksam för svar.

Svar

Man behöver inte opereras för att förhudssträngen är för kort. Är det så att du kan ha en fullgod rengörningsmöjlighet och bibehålla en acceptabel hygien då finns det ingen anledning att operera dig överhuvudtaget. Bara således om hygienen är påverkad som man ska operera. Du kan antingen söka via en ungdomsmottagning, genom din skolsköterska eller genom din vanliga distriktsläkarmottagningen. Att involvera föräldrar beror på hur gammal du är.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar