Frågor och svar om här kan man få hjälp!

2 May 2001, 00:00 159
Annat, 0 år
Question


Hejsan! Jag har fått ett tips från min barnmorska att besöka er hemsida och leta efter Anorexiarådgivning. För jag ska ta kontakt med en "anorexiaexpert" men hur mycket jag än letar så hittar jag inget! Jag vore ENORMT tacksam om ni kunde berätta hur jag kan få tag i detta då jag är i stort behov av att få prata med ngn. På min UM sade de att de inte kan ta emot anorexiafall och tipsade mig som sagt om er sida men utan framgång! Snälla!!!!! Svara mig!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I Sverige håller man för tillfället på att bygga upp speciella anoreximottagningar eftersom man kunnat konstatera att behovet är så stort, men vad jag vet är det långt ifrån alla städer som har fått det ännu. Med tanke på ditt mail finns det alltså inte i närheten av dig. På de orter som saknar anoreximottagning (de flesta orter) brukar man vända sig till antingen BUP eller vuxenpsyk beroende på hur gammal man är (gränsen går vid 18 och det är lite olika hur hårt man håller på den). Kika på de blå sidorna i din telefonkatalog eller ring landstingets växel och fråga efter BUP eller vuxenpsyk. Jag har skrivit lite om ätstörningsproblem på min sida under ”Psykiska problem – Ätstörningar” som du ju kan kolla när du ändå är inne på sajten.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar