Frågor och svar om glasögon

25 Apr 2001, 00:00 313
Annat, 0 år
Question


Jag har haft glasögon eller jag har det nu också egentligen men jag använder dom aldrig jag tycker att dom är fula! men jag har väldigt ofta huvudvärk och får ibland sitta nära böckerna när jag läser. Ibland ser jag dubbelt och suddigt. Kan huvudvärken bero på det? I skolan får man inga huvudvärkstabletter om man har ont i huvudet bara för att dom tror att man tar många på en gång.

Svar

Det låter ju onekligen som om det är din syn som orsakar huvudvärken. För att riktigt veta om det är så kan du väl på försök använda glasögonen några dagar och se om huvudvärken försvinner. Gör den det är svaret enkelt. Gör den inte det, eller blir värre skall du nog börja med att kontrollera synen ordentligt. Hittar man inget synfel får man leta efter andra orsaker som tex stress, kosthållning mm,mm. Men om du för övrigt mår bra kommer troligtvis problemen försvinna med att du använder dina glasögon.

Har du funderat på kontaktlinser? Det kan ju faktiskt vara en möjlighet om du absolut vill slippa glasögonen.
Lycka till.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar