Frågor och svar om p-piller

7 May 2001, 00:00 160
Annat, 0 år
Question


Jag bytte p-piller för ca tre månader sedan och nu har jag haft mellanblödningar och brunaktiga flytningar. Vad kan det bero på?

Svar

Det kan bero på bytet av p-piller vilket är en vanlig biverkan. Andra faktorer som kan spela roll är ex.vis stress. Det kan även bero på infektion - chlamydia. Jag rekommenderar dig att göra en sådan test ( urinprov ) om du inte redan gjort detta. Det har också en betydelse när din mellanblödning kommer i förhållande till var du befinner dig tidsmässigt i tablettkartan. Det har med de två hormonerna att göra ( östrogen - gestagen ) om det är för lite av det ena eller det andra. P-pillret skyddar dig givetvis ändå.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar