1 april-skämt förbjudet enligt lag

Justitieminister Beatrice Ask lämnade förra året in en proposition till Europaparlamentet som kort och gott förbjuder all form av aprilskämt. Det var efter att Beatrice blivit lurad av Fredrik Reinfeldt vid regeringsfrukosten den första april förra året som hon bestämde sig för att agera. Vad inte många vet är att lagen faktiskt, lite överraskande, klubbades igenom i Bryssel i höstas. Fredrik Reinfeldt, som av vänner beskrivs som en ”ytterst skojfrisk snubbe”, kände vid reger...

Justitieminister Beatrice Ask lämnade förra året in en proposition till Europaparlamentet som kort och gott förbjuder all form av aprilskämt. Det var efter att Beatrice blivit lurad av Fredrik Reinfeldt vid regeringsfrukosten den första april förra året som hon bestämde sig för att agera. Vad inte många vet är att lagen faktiskt, lite överraskande, klubbades igenom i Bryssel i höstas.

Fredrik Reinfeldt, som av vänner beskrivs som en ”ytterst skojfrisk snubbe”, kände vid regeringsfrukosten den 1 april förra året för att skämta lite med Beatrice genom att byta ut smöret i Becel-paketet till Bregotts extrasaltade. Skämtet uppskattades dock inte av Beatrice, som av vänner beskrivs som ”ytterst mån om sitt hjärta”.

Som sagt klubbades förslaget igenom i Bryssel och vid överträdelse kan böter tillämpas. Till följd av detta har vi på Ungdomar.se valt att inte publicera något april-skämt i år.