Admins vi minns: Alexander Danling

INTERVJU Den här veckan fyller Ungdomar.se 10 år! Det firar vi genom att blicka tillbaka på åren som gått och snacka med några före detta admins. Först ut är mannen som designat hela sajten, och som dessutom är en av dess grundare!

Hur halkade du in på Ungdomar.se?
– Jag vet inte riktigt om jag halkade så mycket egentligen, jag var snarare en av de två som startade sajten. Jag blev anställd på vad som då hette UMIT för att, tillsammans med min dåvarande kollega Jonas Persson, starta en systersajt till deras Ungdomsmottagningen.com som de drivit några år. Ungdomsmottagningen.com bestod av ett forum och en expertpanel som svarade på frågor om sex och samlevnad; Ungdomar.se skulle fokusera på andra ungdomsrelaterade ämnen, typ ”så här skriver du ett CV” eller ”så här tar du körkort”. Ungdomsmottagningen.com och Ungdomar.se slogs senare ihop och blev bara Ungdomar.se [2006, red anm.]. 

Vad var jobbigast med att vara admin på UM?


– Jag tyckte aldrig att det var speciellt jobbigt, mest roligt. Visst, det var ju en och annan användare som bara gick in för att ställa till med problem, men det var inget som störde direkt. Jag blev visserligen både telefontrakasserad och bombhotad under en period, men det löste sig bra till slut det också. 

Vad saknar du mest med sajten?


– Att spåna fram nya idéer, och alla sköna användare och moderatorer man lärde känna. 

Du har ju designat alla versioner av UM. Tycker du fortfarande att alla är snygga?


– Haha, nej det skulle jag inte säga. Det finns några gamla versioner av sajten som jag tycker är rätt hemska. Som kreativ människa tycker man alltid att det senaste man gjort också är det bästa. Så just nu är senaste versionen den jag gillar mest. 

Vad pysslar du med nuförtiden?


– Jag jobbar hemifrån som webbdesigner på Odd Alice, en liten webbyrå med huvudkontor i Stockholm. Vi är dock utspridda över hela landet, från Stockholm hela vägen ner till Halmstad. Utöver det fotar och filmar jag en hel del och försöker spendera så mycket tid jag kan med min flickvän, hund och mina vänner.

En klassisk UM-design från 2004. Klicka här om du vill se fler!


Snabbfakta

Namn: Alexander Danling
Ålder: 30
Bor: Skövde
Admin på Ungdomar.se: 2003-2009


1 Kommentarer

  1. Gillar, ”Nää det var inte så jobbigt, blev bara bombhotad och telefontrakasserad.” Låter som en världslig sak!

    Tack för UM! 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.