Admins vi minns: Erik Nahlén

INTERVJU Den här veckan fyller Ungdomar.se 10 år! Det firar vi genom att blicka tillbaka på åren som gått och snacka med några före detta admins. Näst ut är den glade dalmasen Erik Nahlén!

Hur halkade du in på Ungdomar.se?
– För en herrans massa år sedan var jag redaktör på Ungdomars numera nedlagda systersajt Gamplayer.se [2007 red anm.]. Jag upptäckte då denna sajt som då bara låg och skräpade utan att någon hade hand om den, trots att den var den fem gånger så stor som Gameplayer. Efter lite prat med ägarna tog jag över sajten och startade en redaktion som jag drev när jag pluggade, för att sedan ta över den på heltid efter min examen.

Vad var jobbigast med att vara admin?


– När folk kom in i forumet och levde rövare, och även hackade moderatorernas och admins konton. Vissa hade samma lösenord även på Facebook och mejlen, och då kunde det ju bli riktigt stökigt.

Vad saknar du mest med sajten?
– Den mycket speciella UM-stämningen som man kanske kan sammanfatta som hård men hjärtlig. Och framförallt väldigt rolig. 


Du skrev ju en jävla massa texter under din tid på UM. Vilken är du mest nöjd med? 
– Då får jag nog välja den fem år gamla intervjun med Fredrik Wikingsson. Eftersom Filip & Fredrik var mina idoler hade jag girigt läst i stort sett allt som skrivits om dem, vilket gjorde att jag kunde undvika de här generiska intervjufrågorna. Det märktes på hans svar.  

Vad pysslar du med nuförtiden?


– Efter fem år på den här sajten gjorde jag förra året en 180-gradersvändning in i det statliga och har nu hand om Arbetsförmedlingens digitala strategi och sociala medier-arbete.


Snabbfakta

Namn: Erik Nahlén
Ålder: 29
Bor: Stockholm
Admin på Ungdomar.se: 2007-2012


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.