Alla hjärtans dag

[rubrik]En dag för alla hjärtan som slår för någon[/rubrik]Röda papper och hjärtan överallt, rosor och gulliga dikter. Det kan vara så mysigt att bara krypa ihop med någon man tycker om. Alla hjärtans dag är då en perfekt ursäkt för att vara extra romantisk mot sin käresta. Fast för dem som inte har någon att hålla i handen kan det vara en sorgens dag.Även om man inte ens är kär så är det ju inte särskilt kul att sitta ensam medan ens vänner är med sin partner.Då kan ...

[rubrik]En dag för alla hjärtan som slår för någon[/rubrik]
Röda papper och hjärtan överallt, rosor och gulliga dikter. Det kan vara så mysigt att bara krypa ihop med någon man tycker om. Alla hjärtans dag är då en perfekt ursäkt för att vara extra romantisk mot sin käresta. Fast för dem som inte har någon att hålla i handen kan det vara en sorgens dag.
Även om man inte ens är kär så är det ju inte särskilt kul att sitta ensam medan ens vänner är med sin partner.
Då kan man istället passa på att vara extra söt mot någon kompis eller släkting, det behöver inte vara något stort utan det är tanken som räknas.

[rubrik]Men vad är då Alla hjärtans dag?[/rubrik]
På 1960-talet kom Alla hjärtans dag till Sverige från USA. Sankt Valentin var en munk som var både romantiker och hade en vänlig själ. Han levde i Rom för över 1700 år sedan.
Då Kejsaren Claudius förbjöd sina krigare att gifta sig vigde Valentin dem unga förälskade paren i hemlighet. När Sankt Valentin slutligen blev ertappad, halshöggs han - den 14 februari år runt år 270 e.kr.
De sägs även att Valentin, strax innan han avrättades, ska ha smugglat ut ett brev till fångvaktarens dotter, som han blivit kär i.
De första "riktiga" alla hjärtans dag-kortet därefter sägs Charles, hertigen av Orleans, skickat till sin fru medans han satt fängslad i Towern i London 1415.