Americas "funniest" home videos

Under åren har jag säkerligen hunnit med att titta på tvåhundra olika program, och oftast sitter jag och garvar som en högljudd hyena. Och då menar jag inte åt programledarens otroligt trista skämt, utan åt de sköna klippen. Alla program har dock en sak gemensamt, det är alltid alltid alltid det absolut sämsta och tråkigaste klippet som vinner. Man kan dela in vinnarna i två kategorier: barn och djur. Ett barn har ätit glass så att den har kladdat ner sina händer, en hund spring...

Under åren har jag säkerligen hunnit med att titta på tvåhundra olika program, och oftast sitter jag och garvar som en högljudd hyena. Och då menar jag inte åt programledarens otroligt trista skämt, utan åt de sköna klippen.

Alla program har dock en sak gemensamt, det är alltid alltid alltid det absolut sämsta och tråkigaste klippet som vinner.

Man kan dela in vinnarna i två kategorier: barn och djur. Ett barn har ätit glass så att den har kladdat ner sina händer, en hund springer runt och jagar sin svans, en get slickar på en fönsterruta. Amerikanarna viker sig av skratt. Jag sitter helt oförstående.

Därför tänkte jag kolla om det bara är jag som reagerar på denna otäcka företeelse. Är det jag som borde skaffa lite mer insikt i livets festliga stunder eller råkar jänkarna besitta någon annan slags humor än oss svenskar?

Jag menar, en kille flyger upp med skidorna i ett träd och ramlar ner på ett bord där en familj har picknick, en annan kille är på en båt och får en flygande fisk i nacken så att han ramlar överbord. Men skit i dem, ge hundratusen dollar till ungen som gör roliga grimaser när den får en sur karamell.

Det är klart att man blir lite bitter.

(För att väga upp den något negativa tonen kommer här två klipp på temat bollar.)