Att älska som en porrstjärna

Tillsammans med den bästsäljande journalisten Neil Strauss (författare till bland annat storsäljaren Spelet) har Jenna skrapat ihop 600 sidor av sin livshistoria. Sätt dock ej i halsen, hälften av dessa består nämligen av bilder på en för det mesta lättklädd Jenna (vilket medför att den kanske inte lämpar sig att sitta och bläddra i på bussen) och språket är extremt lättläst. Med ett stort underhållningsvärde guidar hon oss genom porrbranschen och alla dess kukhuvuden och r...

Tillsammans med den bästsäljande journalisten Neil Strauss (författare till bland annat storsäljaren Spelet) har Jenna skrapat ihop 600 sidor av sin livshistoria. Sätt dock ej i halsen, hälften av dessa består nämligen av bilder på en för det mesta lättklädd Jenna (vilket medför att den kanske inte lämpar sig att sitta och bläddra i på bussen) och språket är extremt lättläst. Med ett stort underhållningsvärde guidar hon oss genom porrbranschen och alla dess kukhuvuden och rövslickare, men berättar även om all den vänskap, kärlek och närhet som branschen givit henne. Lite goda råd till den som funderar på att satsa på en porrkarriär har också tryckts in.

Jennas egen väg in i porrindustrin börjar genom en berg- och dalbaneliknande uppväxt kantad av tragiska händelser som moderns död, sin pappas frånvarande, droger och brutala våldtäkter. Vid 16 års ålder kastar hon därför ner sina kläder, sina dockor och sina skolböcker i en resväska och rymmer till sin nyfunna pojkvän – den nio år äldre tatueraren Jack. Livet blir till en början precis vad hon hoppats på med fest varje kväll men sakta men säkert går det utför. Drogerna börjar alltmer att leta sig in i hennes kropp och det dröjer inte länge förrän hon ålar sig kring en strippstång på en av Las Vegas otaliga strippklubbar.

Och så ligger hon plötsligt där, på rygg, med särade ben framför filmkameran.

Att älska som en porrstjärna skildrar en oerhört stark och målmedveten kvinna som trots ständiga bakslag, på ett något annorlunda sätt, lyckas få rätsida på sitt liv. Snaskiga detaljer från hejdlösa knullsessioner varvas med allvarliga skildringar av våldtäkter, drogmissbruk, ätstörningar och dödsfall. Tyvärr håller inte boken hela vägen in i mål. Den släpptes nämligen redan 2004 och därför känns inte de sista kapitlen särskilt givande eftersom vi, utan att avslöja alltför mycket, vet vad som hänt i hennes liv sedan dess.

3