Bästa julklappstipsen

Att köpa julklappar kan vara helt galet kul om man har en bra idé och vet vad man ska köpa. Att inte ha en aning och planlöst strosa runt på stan och leta kan vara stressande. Därför har vi satt ihop en lista med några riktigt bra tips. 

Årets bästa bok

Japp, det här är utan tvekan årets bästa bok, det är även den viktigaste. Den handlar om den unga tjejen Starr som lever i två världar: den fattiga förorten där hon bor och den fina privatskolan inne i stan. Boken handlar om rasismen i USA, Black Lives Matter-rörelsen, om att skapa sig sin egen identitet och uppväxten. Det är ren genialitet i bokformat. The Hate U Give av Angie Thomas är en ungdomsbok men funkar lika bra att ge till den samhällsintresserade, aktivisten eller bara till någon som vill läsa en riktigt bra bok. 

Ge värme och omtanke

Det är kallt, mörkt och rått ute så varför inte ge lite värme. Ge bort ett par mjuka och mysiga tofflor, en härlig filt eller varför inte en värmegrej som man kan ha i fickan när det är helt galet kallt. 

Gör världen bättre

Har du en kompis som är superorolig för klimatförändringarna? Till hen kan du ge ett gåvobevis från Naturskyddsföreningen. Du hittar dem här.

Eller varför inte ge bort ett mensskydd till någon flicka som behöver det för att kunna gå i skolan? Eller ge bort en get, ett mangoträd eller ett helt år i skolan? Allt detta kan du ge via Action Aid och du hittar gåvobevisen här. 

Ge av dig själv

De bästa presenterna är ju oftast dem som man märker att den som ger har lagt ner massa tid och energi på. Så varför inte baka något gott, ge kompisen en heldag på stan med fika, pyjamasparty för bara er två eller en uppstyrd spelkväll med läsk och godis i mängder. Vill ni ha baktips? Gör de här supergoda saffransbullarna. Ungdomar.se har provbakat och älskar!

Det klimatsmarta tipset

Har du något som ligger och "skräpar" hemma? Något som du kanske älskade när du köpte det men som du har tröttnat på? En fin tröja? Ett spel? En bok? Varför inte vara lite klimatsmart och ge bort sånt som du redan har hemma?! Att köpa nytt är omodernt och det enda rätta är att återanvända. Bonus är ju att du inte behöver spendera massa pengar. 

Till den stressade personen

De här supersöta sakerna hjälper en att stressa ner. Genom att gosa och klämma på en skumgummikatt så mår man genast mycket bättre. Det förstår ju alla. Ge bort lite chill och mys. Köp en mooshi. Finns lite överallt men superbilligt på Wish om du har tid att vänta på leverans. 

Star Wars, Nintendo, Harry Potter

Har personen du ska köpa julklapp till någon hen tycker om lite extra mycket? Dyrkar hen Star Wars? Läst alla Harry Potter-böckerna sjutusen gånger? Tycker att Nintendo är bästa konsolen och att Super Mario är tidernas bästa spel? Varför inte köpa en Star Wars-brödrost, Harry Potter-halsband eller ett 3D-pussel med SuperMario? Det är en typisk sån grej som man kanske inte köper själv men blir superglad över att få. 

Polaroidkameran

Alla tar massvis med bilder med sina mobiler men de allra flesta ligger bara sparade där i all evighet och man gör aldrig något kul med dem. Därför vore det väl kul med en polaroidkamera?! Då kan du tapetsera en hel vägg med bilder på dina kompisar. Kul julklappstips till kompisen som gillar att fota och du kan hitta dem från ca 500 kr och uppåt.


Lycka till med julklappsletandet!
Har du redan kommit på världens bästa julklapp kan du väl tipsa andra genom att skriva en kommentar! GOD JUL!

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.