Bloggare: David Zaar

Det är dags att presentera vår första bloggare, David Zaar. En ung entreprenör som gärna delar med sig av sina erfarenheter och peppar andra till att våga satsa på det de brinner för. 

Boomschakalack här har ni David Zaar, 20 ... snart 21 år gammal. 

David jobbar idag som projektassistent för we_change, Sveriges största hållbarhetssatsning för unga, som drivs av Ungdomar.se. Samtidigt driver han sitt egna företag där han åker runt i Sverige som föreläsare och moderator. Föreläsningarna handlar om självkänsla och entreprenörskap, om att våga tro på sig själv och hur man hanterar motgångar. David är en sann ung entreprenör som vänder motgång till framgång och som hela tiden letar efter nya utmaningar. 
– Under min uppväxt kände jag mig ofta kränkt av min omgivning eftersom jag är bisexuell och den erfarenheten har lärt mig hur man tar sig vidare och vänder något negativt till en drivkraft. Att våga satsa och bli något, att gå från tanke till handling och bara köra, berättar David. 

Vad ska du blogga om David?
– Jag ska blogga om livsstil ur ett manligt perspektiv samt en del om entreprenörskap, då det är ett ämne som jag både brinner för men även är väldigt insatt i på grund av mitt arbete.

Varför vill just du börja blogga på Ungdomar.se?
– Jag har börjat lära känna Ungdomar.se eller hur man ska förklara det. Jag tycker det är en bra sajt och jag arbetar ju som sagt redan på Ungdomar.se som projektassistent.  För mig är det en självklarhet att vilja blogga här. Samtidigt vill jag nå ut till många ungdomar och sprida min kunskap i hopp om att kunna inspirera fler till att våga satsa på det man brinner för. Alla är olika och det måste vi ta vara på. Det tycker jag att Ungdomar.se gör. Jag kan därför stolt stå bakom denna sida. 

Okej, berätta om din favoritbok, -film eller -musik ... 
–Boken Sälj! av Fredrik Eklund är favoritboken för tillfälligt. Han är en stor inspirationskälla och en person som jag gärna skulle vilja träffa. Han beskriver hur han tagit sig från ingenstans till att bli stjärnmäklare i New York, som är en av de tuffaste städerna att vara mäklare i. Han visar skarpt att allting går. En bok som många bör läsa för att få inspiration och mer förståelse.

Om du skulle få byta plats med en person, vem som helst, vem skulle du vilja vara då?
– Svår fråga! Jag skulle nog vilja byta plats med en chefredaktör från en affärstidning. Jag brinner för business och att arbeta på en affärstidning som chefredaktör skulle vara en dröm som gick i uppfyllelse. Dock vet jag inte vem jag skulle välja. Har exempelvis ätit lunch med Ulf Skarin som var chefredaktör för Veckans Affärer. 

Om du fick äta middag med vem som helst, vem skulle du då välja?
– Jag skulle vilja äta middag med min mamma. Jag skulle vilja träffa henne en gång och berätta om allting som har hänt i livet och hur långt jag kommit med det jag gjort. Min mamma dog för tretton år sedan och jag fick aldrig lära känna henne på det sättet. En middag med henne skulle vara allt jag någonsin skulle vilja ha.

Om du vaknade imorgon och hade fått en förmåga eller kvalitet – vad skulle det vara?
– Osynlig, lätt!

Sista frågan! Om du skulle beskriva dig själv med en låt vilken skulle du välja?
– Just nu är det Happy Home med Lukas Graham eller If you could see me now med The Script! Lyssna på låtarna så förstår ni säkert! Om ni känner mig det vill säga.

Vill du veta mer om David nu på en gång? In och följ David Zaar på Facebook

Foto: Sonia Siropian

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.