Bloggare: Evangelina Lindberger

Näst sista bloggaren att presenteras är Evangelina Lindberger, 22 år. Ni kan se fram emot filosofiska frågeställningar kring livet, resor, kreativitet och vad det innebär att vara människa. 

Evangelina är ett kreativt geni som pysslar med en rad olika projekt och utsvävningar. Att i ord försöka beskriva Evangelina och vad hon pysslar med är näst intill omöjligt. Hon skriver massor, poesi, rap, musik och journalistik. Hon har just nu tagit en paus i det stora pluggandet för att: lära sig flytande franska, ta körkort, plugga till tolk och översättare mellan svenska, engelska och spanska. För att kunna glida runt i sin kreativa bubbla jobbar hon extra som servitris (världens roligaste jobb hälsar hon själv). Evangelina jobbar just nu även med ett projekt om psykisk hälsa bland unga tillsammans med Ungdomar.se och Forte. 

Vad ska du blogga om?
– Omöjligt att säga ju! Ska försöka tömma mitt huvud och min själ på det som vill komma ut i stunden, men tror att det kommer bli mycket reflektioner kring livet och världen, resor, kreativitet, vad det innebär att vara människa, kanske lite om självutforskning och meditation, politik, empati... ja, sånt!

Skulle du helst slåss mot en anka i häststorlek eller hundra hästar i ankstorlek? Varför?
– Hehe, hundra hästar i ankstorlek verkar gulligt. Fast en stor anka är nog också väldigt sött, tänk vilka stora fjädrar. Vad mjuk hen måste vara. Fast lite läskigt med jättenäbben kanske. Tror jag väljer småhästarna... Men jag skulle nog inte slåss mot dem utan försöka komma fram till någon deal som passar oss alla. Erbjuda några medlande minimorötter kanske.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
– Precis just nu är jag väldigt tillfreds med att vara exakt här. Typ den första vintern i Sverige som jag verkligen njutit av. Annars skulle jag aldrig banga på följande:
1. Kaféet till National Gallery of Modern Art i Mumbai. Prunkande väter, tutande bilar, fuktig luft och miljoner gator och gåtor att utforska där utanför + tilltalande tavlor!
2. Vandra omkring planlöst i smågränderna i Aten. Stanna till på den gigantiska bokhandeln Public på Syntagmatorget med alldeles för mycket lockande litteratur. Sedan ta en cappuccino på någon uteservering och leta sköldpaddor i stadsparkerna med utsikt över Akropolis och se hela stadens härlighet i solnedgångsdis!
3. Barcelona. Alltid Barcelona.

Varför vill du börja blogga på Ungdomar.se?
– Ser det som en naturlig fortsättning på det jag gjort här tidigare, har ju bloggat från resor på sajten och jobbat med we_change. Tycker det är en fab plattform och vill fortsätta utforska vad som kan skapas här!

Vilken är din favoritfilm, bok eller musik?
 Uh för svårt att välja en.. Morgon i Jenin av Susan Abulhawa. Otrolig, fruktansvärd och mångbottnad bok om Palestina och liv under ockupation och krig. Får en att komma tillbaka till det som är viktigt i livet. Hänförelse och hjärtat i kras. L Ä S. Fler: Cocaina och Kött på Flykt av Magnus Linton. Kaos av Alexandra Pascalidou. 438 dagar av Johan Persson och Martin Schibbye. Radical Acceptance av Tara Brach.
Musik: Calle 13. Rapgrupp från Puerto Rico med överdåd av livsbejakande influenser, svindlande politisk satir, gudomliga rim och en guldgruva för den som vill förkovra sig i spansk slang. Obs: Rätt stötande och vulgära texter för det mesta men mycket underhållande om en kan ta det med en nypa salt.

Om du fick byta plats med en person för en dag, vem skulle det vara och vad skulle du göra
– Pass! För många spektakulära människor...

Om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
– Barbapapa kanske. Han verkar så sympatisk. Kanske kan smittas av hans rosa snällhet och föränderliga figur!

Om du skulle beskriva dig själv med en låt vilken skulle det vara?
– Kan inte kondensera mig själv till en låt men säg en blandning av Manu Chao, Wyclef Jean, Brother Ali och Evert Taube :)

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.