Bloggare: Max Karlsson

Senaste tillskottet i bloggnätverket är Max Karlsson, 21 år. Förvänta er massa klokheter om ungt engagemang och ifrågasättande av saker som sker i samhället. Läs mer och lär känna Max nu. 

När Max med egna ord får beskriva vad han pysslar med säger han att han tycker, tänker, kommunicerar och skapar. Max jobbar med ungas fria organisering på en organisation i civilsamhället. Han är en statistik- och rapportnörd som har stenkoll på allt som har med ungdomsfrågor att göra. Max intresse för ungt engagemang och förändringskraft är så stort att han 2013 startade föreningen Fler Unga som jobbar med att öka ungdomars politiska inflytande. Han är idag vice ordförande i föreningen.  Han är dessutom Sveriges yngsta fackliga klubbordförande. Utöver allt detta så lirar han jazzmusik och nördar ner sig i Stockholmshistoria och kuriosa. 

Vad kommer du att blogga om?
– Jag kommer att blogga om frågor som rör unga, men försöka göra det på en högre nivå. Kanske genom statistik som jag förtydligar, eller genom att ha fokusområden som geografi, värderingar eller produktivitet.

Varför vill du börja blogga på Ungdomar.se?
– Det finns flera anledningar! Några av dem är att jag ser ungdomar.se som en trevlig plattform att få sprida det jag vill få sagt, men även att jag gillar profilen och stämningen som bland annat finns i det fantastiska forumet.

Skulle du helst slåss mot en anka i häststorlek eller hundra hästar i ankstorlek? Varför?
– Detta återkommande svåra dilemma... Efter en längre diskussion måste jag säga hundra hästar i ankstorlek, helt enkelt eftersom jag skulle ha bättre möjlighet att eventuell fly om jag blir överbemanad (eller överbehästad).

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
– Oj det är en svår fråga... Jag dagdrömmer ofta om att åka på bussresa genom Peru eller något annat bergsland i Sydamerika, efter att jag såg några fantastiska foton i en bok när jag var liten. Så det får nog bli det!

Om du måste välja en favoritbok, film eller musik, vad väljer du och varför?
– Jag har faktiskt en favoritbok! Det finns nog ingen bok som trollbundit mig som den första Harry Potter-boken. Det är kanske inte en av de stora klassikerna, men den fick mig att känna - och får mig att minnas fortfarande. Synd att Trolldomsministeriet styrdes av skurkar när jag var i rätt ålder för Hogwarts, det måste vara därför mitt ugglebrev inte kom...

Om du fick byta plats med en person för en dag, vem skulle det vara och vad skulle du göra?
– Jag skulle vilja byta plats med vem som helst som jobbar på den internationella rymdstationen ISS. Mest för utsikten dårå.

Okej, men om du fick käka middag med valfri person vem skulle välja då?
– Det vore rätt speciellt att få äta middag med någon högt uppsatt person inom typ FN, men jag tror att jag skulle välja någon som inte finns kvar längre... Saxofonisten Charlie Parker! Det vore hur häftigt som helst.

Du vaknar en morgon med en superkraft. Vilken önskar du att det skulle vara?
– Nu pratar du med en riktig serietidningsnörd, det här är något jag funderar på nästan på en daglig basis. Människan har alltid velat flyga, och jag är inte mer speciell än att jag verkligen håller med. Att få flyga fritt, titta ner över byggnader och sväva mot skyarna slår allt annat jag kan komma på just nu.

Välj en låt som beskriver dig!
– Det får nog bli Superstition av Stevie Wonder. Inte för att jag är vidskeplig, utan för att jag tuffar på - precis som låtens eminenta basgång bara fortsätter och fortsätter. Jag har rutiner, men får plats med lite soloagerande då och då, och jag tycker själv att det jag gör måste ha "soul".

Följ Max på twitter! @KarlssonMax

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.