Bloggare: Salina Kifleyesus

Salina Kifleyesus, 19 år, vill inspirera andra till att våga följa sina drömmar och vill äta middag med någon som inte delar hennes åsikter, för det är så man hittar lösningar på problem. Läs mer och lär känna Salina. 

Salina pluggar sista året på ekonomilinjen på gymnasiet. Tillsammans med några kompisar driver hon UF-företaget UngtArbete, där de skapar möten mellan unga och arbetsgivare. Efter skolan bränner Salina sina pengar på kläder och alltför dyra utekvällar. Hinner hon springer hon på föreläsningar och workshops för är det något Salina verkligen älskar så är det att lära sig nya grejer. 

Vad ska du blogga om?

– Jag kommer blogga om lite allt möjligt. Allra främst är jag intresserad av att skriva om identitet, entreprenörskap och psykisk ohälsa.

Varför vill du börja blogga på Ungdomar.se?

– Jag vill börja blogga på Ungdomar.se för att inspirera andra människor att följa sina drömmar. Jag vill kunna bidra till andras lycka och skapa en förbättring i samhället. Dessutom får jag vara kreativ och utmana mig själv samtidigt som jag träffar en massa härliga människor!

Skulle du helst slåss mot en anka i häststorlek eller hundra hästar i ankstorlek? Varför?

– Jag skulle slåss mot en anka i häststorlek. Tänk dig att se hundra små hästar komma i attack. Vart du än vänder dig om finns de där och hur mycket du än kämpar blir du aldrig klar med striden. Obehagligt! Med en anka i häststorlek gäller det bara att hitta ankans svaga punkt och vips så har man vunnit striden.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

– Just nu skulle jag vilja befinna mig någonstans under solen i Karibien med en god drink, vänner och skön musik.


Vilken är din favoritfilm, bok eller musik (välj en och motivera)?

– Jag kommer inte kunna välja mellan musik. Det finns för många bra låtar ute, men min favoritfilm är Pulp Fiction. Den har humor, bra skådespelare och en grym handling. Den är amazing, check it out!

Om du fick byta plats med en person för en dag, vem skulle det vara och vad skulle du göra?

– Jag skulle byta liv med en random öluffare på Hawaii som livnärde sig på att vara trubadur och att småjobba här och där. Jag tror att de flesta skulle välja en kändis för att det utåt kan verka som att de inte har några problem, men oftast har man det nog bättre själv. Folk som lever minimalistiskt har oftast inte bara färre materiella ägodelar men även färre bekymmer. Man blir jordnära och upplever livets gåvor på ett helt annat sätt. Man blir ett med sig själv och värdesätter att investera i sin egna utveckling istället för att kapitalisera på andras misslyckanden.

Om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?

– Oj shit! Jag skulle valt att äta middag med någon som tycker helt tvärtemot från mina åsikter som typ en taliban eller en rasist. Jag fascineras av psykologin kring hur vi människor formas som individer. När man försöker lösa sociala frågor eller en konflikt överhuvudtaget tror jag att nyckeln ligger i att förstå den andre parten. Det behöver inte betyda att man stödjer dennes åsikter eller handlingar, men när du väl förstår tankemönstret kan du hitta en lösning.

Om du vaknade imorgon och hade fått en förmåga eller kvalitet – vad skulle det vara?

– Förmågan som jag hade valt är fotografiskt minne. Det hade varit otroligt tidssparande och jag skulle hunnit med så mycket mer i mitt liv. Med all den kunskap hade jag varit en superwoman som fick mer tid att skapa musik och umgås med vänner! Varför inte kolla på min favoritserie Suits eftersom alla anteckningar till provet finns sparade i min hjärna?

Vad tänker du på just nu?

– Just nu tänker jag på en låt som jag har skrivit. Jag har blivit lite förälskad i den och kan inte vänta tills den blir klar.

Om du skulle beskriva dig själv med en låt vilken skulle det vara?

– Den låten som skulle beskriva mig bäst är Boss Ass Bitch av PTAF. Den säger allt. 

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.