Bloggare: Sebastian Krantz

Nästa bloggare, redo att äntra Ungdomar.se-scenen är Sebastian Krantz. Medveten, grym och full med klokheter är hen redo att börja blogga om ... Läs så intervjun så får ni veta.

Nu är det dags att presentera Sebastian Krantz, den queerfeministiska nörden. Sebastian är 22 år och sysselsätter sig med spel och ideellt engagemang, framförallt i Sverok Stockholm men även i fler ideella organisationer. Office hours jobbar Sebastian med IT hos en ungdomsorganisation.

Vad ska du blogga om?
– Här finner du snart texter om internetkultur, transpersoner, ideellt engagemang, spel, politik och vad du bör tänka på innan du delar saker på nätet. Som läsare kommer du att lära dig mer än du tror och mindre än jag tror. I gränslandet mellan förvirring och upplysning möter du ditt öde.

Varför vill du börja blogga på Ungdomar.se?
På Ungdomar.se vill jag sprida mina diskussioner, fakta och argumentationer med alla som är intresserade. Mina fokusfrågor är ständigt relevanta för unga och jag vill bidra till en ökad förståelse för dem. De som läser mina texter ska kunna ta fler frågor med sig än de hade när de började läsa. Det är också skönt att kunna skriva mer än 140 tecken åt gången ;)

Skulle du helst slåss mot en anka i häststorlek eller hundra hästar i ankstorlek? Varför?
– Svår fråga! En stor anka skulle kanske inte ha proportionerligt sätt tillräckligt starka ben för att stå upp, vilket skulle göra striden enkel. Men OM den kan stå och springa lär vingarna vara kraftfulla nog för att hinna ikapp mig var jag än var och näbben tillräckligt kraftfull för att bita huvudet av mig. Därför skulle jag hellre slåss emot hundra hästar i ankstorlek. Så fort jag kan ta mig upp på en höjd får jag tid att hantera dem. Utmaningen är deras antal. De kan lätt omringa mig och hålla kvar i mina ben till de kan fälla mig.

Vilken är din favoritfilm, bok eller musik (välj en och motivera)?
– Captain America: The Winter Soldier fick mig att älska superhjälten jag varit mest skeptisk emot någonsin. Huvudpersonen framstår som integritetsfull, godhjärtad och supertuff när han möter nynazister som använder metoder som får tittaren att reflektera över de drönare och övervakningsapparater som redan finns i världen. Utan många av de vanliga klichéerna från amerikanska actionfilmer hyllas det här som en av de bästa superhjältefilmerna som kommit ut de senaste åren.

Om du fick byta plats med en person för en dag, vem skulle det vara och vad skulle du göra?
– Taylor Swift, för hon är smart, häftig och ursnygg. En dag i hennes lyx och jobb (även om det bara är möten) skulle vara fantastiskt intressant.

Om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
 Inte för att vara mainstream, men jag skulle välja Barack Obama. Han ger mig verkligen intrycket av att vara genuint intresserad av personer han möter, ha intressanta saker han säger medan han lyfter andra samt helt enkelt vara rolig att prata med. Jag skulle vilja berätta om saker som oroar mig i världen och berätta om upplevelser som påverkat mig och mina vänner, och vilja höra samma saker från honom.

Om du vaknade imorgon och hade fått en förmåga eller kvalitet – vad skulle det vara?
– Förmågan att ändra utseende och kläder efter tycke. Helst skulle alla fortfarande förstå att det var jag för att undvika risken att jag blir en superskurk à la Mystique.

Vad tänker du på just nu?
– Jag klurar på hur jag ska lägga upp processen inför förslaget om 2016 års verksamhetsplan för Sverok Stockholm. Vilka ska vara med när? När behöver vi fatta beslutet? Hur högt ska vi ställa målen och hur ska målen vara formulerade?

Följ Sebastian på twitter vettja så kan du redan nu lära känna hen bättre. Twitter: @sebkrantz

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.