Blogginlägg från Gävle!

We_change har nu besökt Högskolan i Gävle (HiG), det näst sista stoppet för turnén. Gävle kommuns ambition är att bli en av de bästa miljökommunerna i Sverige, så det var extra kul för oss att komma dit! 

 På HiG var vi i en föreläsningssal, vilket möjliggjorde att eleverna kunde vara mer delaktiga i showen. Unga förebilder som var med under dagen var Alexandra Lindström och Petra Jönsson. Alexandra Lindström har föreläst om miljövänligare matvanor samt genomfört ett projekt i Gävle där man fick åka kollektivtrafik gratis om man visade upp sin bilnyckel. Petra Jönsson kom från Miljötinget och har varit med och bidragit till att lyfta fram ungas röst i Gävle kommun. Under andra dagen var Gästriklands tidning på plats, och senare under dagen var det dags för Kim att ta sig till Sveriges Radio Gävle för att bli intervjuad i P4. Länk till inslaget finns här (1h 11min in)

Pitcharna från eleverna i Gävle var också riktigt vassa! Här är några av idéerna som kom upp: 

”Ungas förebilder ska vara de som skapar debatt, inte politiker” 

”Artister ska använda sitt inflytande för att prata om viktiga saker som miljö och hållbarhet, och inte en massa skit” 

”Makthavare och inflytelserika personer måste bli bättre på att sprida bra budskap i sociala medier” 

Unga förebilderna Alexandra och Petra på scen

Kvällsseminariet ägde rum i en mindre lokal bredvid den vi var i under dagen. Likt Falun var det intimt och deltagarna var inte rädda för att prata eller uttrycka åsikter. Unga förebilder som var med på kvällen var Alexandra och Petra samt Kalle Syri, som även var med i Falun. Efteråt stannade folk kvar i nästan en timme för att fortsätta diskutera

Givetvis Scandic i Gävle också!

Tänka sig vad tiden går, när vi skriver detta så är vi på vårt sista stopp i Malmö. Men frukta icke! we_change kommer fortsätta, vi är ju på Rosenbad den 8:e maj! Glöm heller inte tävlingen, du kan läsa mer om den här.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.