Buzz! The Hollywood Quiz

Som levande filmlexikon kan man inte annat än applådera och skrika sig hes av förtjusning medan man tävlar mot sina vänner i filmkunskap. Här blandas friskt från temat och frågorna kretsar kring såväl gamla som nya filmer, regissörer och skådespelarnas liv, både på och utanför bioduken. Visste du till exempel att Harrison Ford arbetat som snickare före han blev världsberömd som Han-Solo eller att Jennifer Beals spelade huvudrollen i den klassiska dansfilmen Flashdance från 198...

Som levande filmlexikon kan man inte annat än applådera och skrika sig hes av förtjusning medan man tävlar mot sina vänner i filmkunskap. Här blandas friskt från temat och frågorna kretsar kring såväl gamla som nya filmer, regissörer och skådespelarnas liv, både på och utanför bioduken. Visste du till exempel att Harrison Ford arbetat som snickare före han blev världsberömd som Han-Solo eller att Jennifer Beals spelade huvudrollen i den klassiska dansfilmen Flashdance från 1983? Och för dig vars stora passion handlar om filmkonst finns det nästan inget roligare just nu än att krossa allt motstånd och bevisa vem som är den sanna auktoriteten på området.För dig som missat vad Buzz går ut på handlar det helt enkelt om ett roligt frågesportsspel där du och dina vänner med hjälp av specialgjorda kontroller tävlar om vem som kan mest inom ett område. Men du behöver förstås inte veta allt om Steven Spielberg eller vem som vann Oscar-statyetten för bästa film 1977 (Irwin Winkler och Robert Chartoff för Rocky) för att ha roligt tillsammans med Buzz: The Hollywood Quiz. Vem som helst i familjen uppskattar en rejäl runda filmfrågor och dessutom finns det två olika svårighetsgrader, en för filmfanatiker och en med lite lättare frågor.

Att samla sina vänner framåt kvällen för en redig turnering är precis lika roligt som det låter och med upp till åtta spelare (då behövs det två uppsättningar kontroller) finns det ingen hejd på vare sig skrattsalvorna eller de svidande kommentarerna. Och hör du till dem som har trevliga bekanta, kan du kallt räkna med att spelets värd Buzz gör allt för att trycka ner er i finskorna om ni svarar fel på frågorna tillräckligt ofta. Men det görs alltid med glimten i ögat och personligen älskar jag hans syrliga kommentarer som han gärna varvar med repliker från kända filmer.

Hemligheten bakom succén med Buzz är helt klart lättillgängligheten. Det är hur lätt som helst att förstå (spelet är förstås på svenska) och nästan precis vem som helst kan spela. Den här senaste installationen i serien är bäst hittills och bjuder på många fina timmars underhållning tillsammans med filmindustrin.

Betyg: 8

Texten kommer från Gameplayer.se - din dagliga dos av tv-spel.