De fem skönaste Aftonbladetmontagen

Jag skulle tro att de flesta av oss är rörande överens om att Aftonbladet är en jävla skittidning som livnär sig på så kallade no-lifers Linda Rosing-frosseri och på den skönhetsidealistiska ”gå ner 10 kilo på 1 timme”-hysterin. Men det finns en punkt som Aftonbladet och dess kärna av högutbildade bildgrafiker är mästerliga på och som gör att jag ständigt återkommer till deras hela havet stormar-inspirerade webbsida. Det är givetvis deras bildmontage jag pratar om. Dessa...

Jag skulle tro att de flesta av oss är rörande överens om att Aftonbladet är en jävla skittidning som livnär sig på så kallade no-lifers Linda Rosing-frosseri och på den skönhetsidealistiska ”gå ner 10 kilo på 1 timme”-hysterin. Men det finns en punkt som Aftonbladet och dess kärna av högutbildade bildgrafiker är mästerliga på och som gör att jag ständigt återkommer till deras hela havet stormar-inspirerade webbsida.

Det är givetvis deras bildmontage jag pratar om. Dessa sköna, roliga och (insätt valfritt superlativ här) små stämningshöjare. Jag brukar ibland sluta ögonen och se framför mig hur personalen alldeles uppspelta och saliga över sin inbillade gudagåva sitter och klistrar ihop dessa små montage. Men det är faktiskt inte bara de taskigt photoshoppade (kanske ibland till och med paintade?) bilderna som är roliga. Det lilla faktum är att det fullkomligt skriks ut överallt att det är ett montage vi vilar ögonen på, som om vi vore helt jävla dumma i huvudet, har en mycket stor del i den slutgiltiga humorkaramellen.

Obs: Bilden är ett montage!
Låt mig presentera de fem skönaste montagen jag skådat på Aftonbladet:

OBS: SAMTLIGA BILDER NEDAN ÄR MONTAGE!

Carola som tiger:
Inför sin storslagna comeback i Melodifestivalen 2006 var vår älskade gospeldrottning Carola, tillsammans med sin trogna stormvind, redo att svepa över oss igen. Hon kände sig som en tiger, och skrattade. Det sjuka var att hon dessutom på pricken såg ut som det randiga kattdjuret. Tyvärr uppdagades det när man läste bildtexten att bilden var manipulerad. Synd då det för första gången på länge fanns lite klös i kvinnan.

Patrick Ekwall som kalkon:
När TV4-sportens gamla trotjänare ”Kanon & Kalkon” lades ner och ersattes med Patrik Ekwalls söndagskrönika gick tittarna i taket och utnämnde Ekwall till veckans kalkon. Det här montaget skulle mycket väl kunna vara verklighetstroget med tanke på hur mycket Ekwall kacklar, men tyvärr så har vi ju alla sett honom på tv och vet att han faktiskt har en helt vanlig människokropp.

Obs: Bilden är ett montage!
Obs: Bilden är ett montage!


Naomi Campbell som sopgubbe:
Supermodellen Naomi Campbell skulle utföra samhällstjänst som straff för något brott hon begått. Ifall det var drogbruk, rattfylla eller dålig smak hon dömts för är egentligen oväsentligt. Det väsentliga är istället att en färgblind grafiker fick för sig att spetsa till artikeln lite med ett montage.

Obs: Bilden är ett montage!
Obs: Bilden är ett montage!


Erik Fichtelius som räv:
En reporter på Aftonbladet jämställde klassen på Erik Fichtelius dokumentärserie om Göran Persson med amerikanska Fox News. Så vad fanns det annat att göra än att öppna det utslitna bildbehandlingsprogrammet och transformera Fichtelius till ”Figge Fox”?

Obs: Bilden är ett montage!
Obs: Bilden är ett montage!


Gudrun Schyman och Maud Olofsson i brottningsmatch:
Först blir man ju minst sagt en aning konfunderad. Har Gudrun Schyman slutligen fallit under för samhällets kvinnoförtryck och börjat knaprat testosteron för att bli man? Och har Maud Olofsson glömt vaxa sitt annars så släta bröst? Men så läser man bildtexten som talar om att bilden är ett montage och den tillfälligt rubbade världsordningen är åter i balans.

Obs: Bilden är ett montage!
Obs: Bilden är ett montage!


OBS: SAMTLIGA BILDER OVAN ÄR MONTAGE!

Klicka här för fler makalösa montage signerat Aftonbladet!. Posta gärna era egna favoriter bland kommentarerna.