”Det är ett nöje att få jobba med sidan”

I senaste numret av Piraja intervjuade Lucella, kommunikatör på Ungdomar.se, vår admin Alexandra/Time om sitt jobb och sajten. Läs ett utdrag här!

Allt började våren 2007 då Alexandra Shafranov registrerade sig på Ungdomar.se. Det var hennes dåvarande pojkvän som hittade sajten men det var Alexandra som fastnade. Idag, åtta år senare, jobbar hon som admin och har ett stort ansvar över vad som händer på sidan.

Sedan 2000 har ungdomar.se jobbat med att skapa en schysst miljö för ungdomar på nätet. En trygg plats där man kan ställa frågor, diskutera och få pepp och stöd i vardagen. Det var det här Alexandra fastnade för. Hon diskuterade i forumen och fick massor av nya vänner. Så småningom började hon även att blogga på sajten.

– Jag var bara sjutton när jag blev storbloggare. Det var en sån himla egoboost, att någon trodde på mig och värdet i mina texter.

Samtidigt som bloggandet tog fart blev Alexandra också moderator. – Jag blev moderator för att jag verkligen ville ge tillbaka till sajten. UM hade gett mig så mycket - självförtroende, en skara läsare som peppade mig till tusen och en helt ny tro på mig själv.

Vad har du lärt dig av att jobba som moderator?

– Det allra viktigaste har varit att jag lärt mig tänka efter innan jag skriver och därmed blivit mycket mer sansad i diskussioner. Innan kunde jag brusa upp och inte tänka efter, det händer inte (så ofta) längre!

Vad har Ungdomar.se betytt för dig?

– Jag kan inte understryka hur viktigt UM har varit för mig. Det här är sajten som, när jag var osäker och ung, gav mig en möjlighet att få prata av mig om mina problem. Jag har växt med UM, jag har lärt mig debattera, lyssna och ta ansvar. Det är ett nöje och ett privilegium att idag få jobba med sajten.

Läs intervjun i sin helhet i senaste numret av Piraja online här!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

1 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.