Se Alla
Läxhjälp online är en läxhjälpsplattform där du som behöver stöd i dina studier kan få hjälp av Röda Korsets Ungdomsförbunds frivilliga läxhjälpare. De är inte utbildade lärare men kan ge superbra hjälp i sina specialämnen. Du kan välja att skriva till dem i chatten eller att prata genom ett videosamtal. De frivilliga gör alltid sitt bästa för att hjälpa dig, men de kommer inte automatiskt att ge dig svaren. Men de kan hjälpa dig hur du ska göra för att hitta dem.
Vilka är det då som sitter på andra sidan av skärmen och ger läxhjälp?
Det är ett helt gäng olika personer som bemannar chatten olika dagar. Två av dem är Louise och Erik. Hur kommer det sig att just de sökte sig till läxhjälpen? Louise berättar:
”Jag ville bli läxhjälpare för att jag brinner för att jobba med och hjälpa andra. Jag tror att Läxhjälp online är en superviktig möjlighet som kan öppna dörrar för många unga och detta är något som jag ville vara med och jobba för att bevara.”
Vad är roligast med uppdraget då? Louise berättar vidare:
”Det roligaste med att vara läxhjälpare är i slutet av varje samtal när man ser hur eleven förstår och har utvecklats bara på denna korta stund. Det är riktigt härligt att kunna glädjas åt detta tillsammans!”
Erik svarar att:
”Det roligaste tror jag är att man lär sig mycket själv och att det är en stimulerande och utmanande sysselsättning att försöka förklara saker så att andra förstår dem bättre.”
Ibland kan det vara svårt med läxor. Vad är deras egna bästa läxhjälpstips? Erik svarar direkt: ”Att inte ta genvägar, speciellt inte på högstadiet. Bildning/utbildning är en lång trappa som man måste ta kontinuerliga steg upp på för att inte bli kvar på en lägre nivå. Man kan inte hoppa förbi multiplikationstabellen för den kommer komma tillbaka igen, igen och igen.”
För fler tips, eller för att få hjälp av Erik, Louise och de andra fantastiska läxhjälparna, surfa in på www.läxhjälponline.se