​Din tid är välinvesterad tid!

Du kanske inte vet det, men oavsett vad du gör just nu; pluggar, jobbar med en tuff deadline, sitter och slösurfar eller bara spammar loss i 1337-tråden i forumet, bidrar du till att svenskt bistånd ger resultat ute i världen.


Denna artikel är en annons från Sida.


Den genomsnittlige svensken bidrar med ungefär 10 kronor per dag i skatt och de pengarna hjälper bland annat gravida kvinnor att föda på förlossningskliniker i stället för hemma. De bidrar till att barn får livsnödvändiga vacciner som vi här hemma i Sverige tar för givet. Biståndet bidrar också till stärkt demokrati genom till exempel fler vallokaler så att det blir lättare för människor att gå att rösta. Det är Sida som ser till att det händer. Sida är en statlig myndighet med ett väldigt fint och viktigt uppdrag: bidra till att minska fattigdomen i världen. 

Så du behöver faktiskt inte göra något extra stort i vardagen för att göra något stort för någon annan. Det gör du redan genom att bara leva precis som du gör idag!

Men fortfarande – vi är långt ifrån färdiga. Var sjätte människa lever än idag i extrem fattigdom och varenda krona eller insats hjälper till. Det handlar inte bara om att skänka pengar, det finns massor av olika sätt att göra en insats. Du kan exempelvis föreläsa, jobba för en organisation, samla in kläder eller åka som volontär. 

Testa själv vad din vardagstid kan resultera i!


3 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.