DVD-recension: Inju – The Geisha Killer

VIOLENCE SEX MYSTERY MURDER SADISM PRIMAL BRUTALITY FEARACTION SECRETS NAKEDNESS CONTROL Där har ni utgångsläget för min kväll tillsammans med Inju – The Geisha Killer. Orden står tryckta på omslaget och är i stort sett det enda jag vet om filmen när jag slår mig ner för att kika på den. Endast lite drygt 200 betyg på Imdb och på framsidan syns inget spår av varken regissörens eller skådespelarnas namn, vilket känns en aning oroande. Mina farhågor visar sig dock vara obefoga...

VIOLENCE SEX MYSTERY MURDER
SADISM PRIMAL BRUTALITY FEAR
ACTION SECRETS NAKEDNESS CONTROL


Där har ni utgångsläget för min kväll tillsammans med Inju – The Geisha Killer. Orden står tryckta på omslaget och är i stort sett det enda jag vet om filmen när jag slår mig ner för att kika på den. Endast lite drygt 200 betyg på Imdb och på framsidan syns inget spår av varken regissörens eller skådespelarnas namn, vilket känns en aning oroande.Mina farhågor visar sig dock vara obefogade. I ett lunkande tempo vecklar nämligen en riktigt tät, och stundtals väldigt nervig, deckarthriller av det klassiska slaget ut sig. Det bjuds på behagligt skådespeleri, intensiv spänning och en relativt oförutsägbar liten twist. Och som inte det vore nog för att stilla dina begär har regissören Barbet Schroeder även slängt in ett par småsadistiska sexscener. Till och med fotfetischisten får sin beskärda del i form av två smaskiga stortår i munnen. Samtidigt!

Om inte min recension fick er att vilja se filmen så kanske den här bilden gör det.
Om inte min recension fick er att vilja se filmen så kanske den här bilden gör det.


Handlingen är väl kanske inte av det allra djupaste slaget; en fransk deckarförfattare (spelad av Benoît Magimel) på PR-resa i Sushiland blir förtrollad av en fager Geisha (spelad av otroligt vackra Lika Minamoto) som ber honom om hjälp med en gammal gäst som nu hotar att ta livet av henne. Men det är skickligt berättat och Schroeder har verkligen lyckats skapa en tät stämning och ihållande spänning.Oavsett om du gillar klassiska deckarthrillers, japanska Geishor eller bara vackra tjejer som smaskar loss på ett par saftiga tår så rekommenderar jag en kväll tillsammans med Inju – The Geisha Killer.

4