Escape from Paradise City

NSA-agenten Kovacs vet allt om mig vilket leder till att jag har två val. Antingen så kan jag ruttna i fängelset så länge jag lever eller så kan jag hjälpa dem att rensa ut vad som ser ut att vara en genomrutten stad där korruptionen sträcker sig så långt ögat kan nå. Självklart är fängelse inget för en skurk, ingen vill väl sitta bakom galler. De tre karaktärer man får kontrollera har alla samma valmöjligheter och i stort sett samma bakgrunder inom brottsligheten, den stora...

NSA-agenten Kovacs vet allt om mig vilket leder till att jag har två val. Antingen så kan jag ruttna i fängelset så länge jag lever eller så kan jag hjälpa dem att rensa ut vad som ser ut att vara en genomrutten stad där korruptionen sträcker sig så långt ögat kan nå. Självklart är fängelse inget för en skurk, ingen vill väl sitta bakom galler. De tre karaktärer man får kontrollera har alla samma valmöjligheter och i stort sett samma bakgrunder inom brottsligheten, den stora skillnaden är att de jobbar på olika sätt. Där en föredrar autmatgevär föredrar den andra hederliga pistoler, medan den sista hellre slåss på nära håll med basebollträ eller knivar. De olika karaktärerna levlas upp genom att döda fiender på gatorna och man har dessutom trait-points att använda sig av, i ett talent-träd-liknande inslag. Där kan man spendera poäng för att till exempel kunna använda kraftigare vapen, eller få en större crit-chans. Varje spelare har speciella färdigheter att använda sig av när och när man går upp i level kan man med sina intjänade stålar köpa nya.

De olika spelstilarna ger lite djup till spelet men långt ifrån tillräckligt för att det ska kännas som tre helt olika karaktärer. Man kontrollerar karaktären i typisk topdown-vy, med möjlighet att ändra till en mer action-orienterad sådan som dock inte fungerar helt felfritt. Man tar sig framåt i spelet genom att klara av kapitel, där man från olika sidor av staden med varje karaktär ska ta över gator och slå ut gangster-bossar. Gatorna man tar över måste sedan populeras med vakter, då det är en stor risk att någon vill ha området för sig själv. Vakterna kan även användas för att attackera en annan gata där man kanske är för svag för att klara av gangster-bossen själv.

Grafiken i spelet är i grund och botten ganska trevlig. Den ser inte speciellt gammal ut, men känns inte heller jättefräsch, men staden känns väldigt levande med fordon som glider runt och strosande människor i stort sett överallt. Jag gillar Paradise City och det känns utseendemässigt som en stad där brottsligheten har tagit över och man känner sig verkligen rätt placerad.

I grund och botten är det ett bra spel, jag har bitvis riktigt roligt även om det ibland kan kännas repetitivt. Karaktärerna har inte tillräckligt med djup för att det ska kännas riktigt och karaktärsutvecklingen känns lite lam. Det här är ett spel som kunnat nå långt med rätt backup men det klarar sig i alla fall bra som det är. Det är intressant och man har bitvis väldigt kul, men spelet hade behövt mer djup för att det ska kännas riktigt bra.