Feminism och jämställdhet?

Till exempel har jag hört flertalet gånger att det är mer accepterat för killar att vara stökiga och aktiva under grundskolan, ja egentligen överallt. När en kvinna brottas på fotbollsplanen så är det föräldramöte direkt. Då kommer frågan, vad blir det av alla bråkiga killar som INTE får något föräldrasamtal? Tänk er 30 år senare, och titta på hur jämställt det är på Sveriges fängelser. Just det, 5-6 % är kvinnor¹. Så något som verkar vara en situation där kvinno...

Till exempel har jag hört flertalet gånger att det är mer accepterat för killar att vara stökiga och aktiva under grundskolan, ja egentligen överallt. När en kvinna brottas på fotbollsplanen så är det föräldramöte direkt. Då kommer frågan, vad blir det av alla bråkiga killar som INTE får något föräldrasamtal? Tänk er 30 år senare, och titta på hur jämställt det är på Sveriges fängelser. Just det, 5-6 % är kvinnor¹. Så något som verkar vara en situation där kvinnor missgynnas är alltså något som egentligen missgynnar män. Det måste ju vara så att kvinnors sociala skyddsnät är så mycket bättre än männens, för vad annars är anledningen till siffrorna ovan? Hur kommer det sig att det är 60 % kvinnor som söker till högskolestudier och bara 40 % män²?Sedan har vi fallet med de stackars ensamstående mammorna som under århundraden "lidit". För männen är säkert borta och ägnar sig åt att kriga, en syssla de säkert inte vill byta bort om det var möjligt. (Observera ironin.) Men nu krigas det ju inte, i alla fall inte i Sverige. Så ja, det hade säkert funnits lika många ensamstående pappor, om inte nu kvinnorna i 90 % av fallen får domen till sin fördel i rättstvister om barnet³. Så vem, återigen, är det som egentligen diskrimineras?

Så har vi den eviga debatten om de sjuka idealen, dessa slimmade kvinnokroppar som dyker upp överallt. För det första, om man hela tiden tycker att man bombarderas av dessa ideal, så är det antagligen för att man läser (och köper) tidningar där dessa ideal finns. Så redan där är man med och STÖDJER precis det man sitter och klagar över. Enkel lösning är alltså: KÖP INTE! Titta på reklam riktad till kvinnor och tidningar/tv-program riktad till kvinnor. Det är HÄR alla ideal finns, och de kommer finnas kvar så länge ni köper produkterna som dessa medier gör reklam för. Men givetvis är det ju lättare att skylla på männen.

Sedan har vi ju extremfeministerna som skall in och bestämma hur barnen skall uppfostras. Små flickor skall inte ha rosa klänning. Små flickor får inte leka med dockor och absolut inte hjälpa till i köket och på så vis i tidig ålder "indoktrineras" till en typisk kvinnlig roll. För egentligen vill ju kvinnor gifta sig i blåjeans, och det här med att föda barn och ta hand om en nyfödd kan ju mannen lika gärna göra. Men som tur är så är det inte många föräldrar som tar så drastiska metoder till ett jämställt samhälle. Att låta barnen välja själva så gott det går är vad jag tror det bästa: jag bytte bokmärken, byggde med lego och odlade växter när jag var liten och tycker att jag hade en schysst uppväxt.

De stackars prinsessorna som får bära rosa när de går i lågstadiet kommer ändå i tonåren utmana denna schablon alldeles själva. De kommer att konvertera till emokulturen, där man knappt ser skillnad på killar och tjejer, jämställdhet på en nivå som politiker bara kan drömma om ...

Källor:
1 http://www.kriminalvarden.se/templates/KVV_InfopageGeneral____5072.aspx
2 http://www.scb.se/templates/Publikation____191019.asp
3 http://www.metro.se/se/article/2006/12/11/06/1520-23/index.xml

Varning: jag har generaliserat begrepp så som feminism, ensamstående mamma, ideal, män, kvinnor etc. för att underlätta framförandet av min poäng.