Flatlöss – små otäcka husdjur

Men vad är då dessa enerverande flatlöss för små otäcka husdjur egentligen? Och hur matar, motionerar och gullar du med dem på bästa sätt? Flatlusen är en två millimeter lång krabbliknande insekt som är allt annat än kinkig. Den gillar underlivshår, ögonbryn, armhålehår, ögonfransar, och hör och häpna, till och med ojämna moppemuschar. När den inte ligger och bara tar det lugnt gillar den att springa runt och dricka ditt blod och lägga sina ägg vid dina hårsäckar. Den ...

Men vad är då dessa enerverande flatlöss för små otäcka husdjur egentligen? Och hur matar, motionerar och gullar du med dem på bästa sätt?

Flatlusen är en två millimeter lång krabbliknande insekt som är allt annat än kinkig. Den gillar underlivshår, ögonbryn, armhålehår, ögonfransar, och hör och häpna, till och med ojämna moppemuschar. När den inte ligger och bara tar det lugnt gillar den att springa runt och dricka ditt blod och lägga sina ägg vid dina hårsäckar. Den tråkiga biten i det hela är att flatlusen inte är någon stor chillare direkt.

Men precis som med alla andra husdjur kommer det en dag då man tröttnar på att ta hand om dem. Istället för att dumpa över dem på granntjejen, som man till exempel kan göra med sin gamla kanin, så är den rätta approachen för att bli av med sina löss en receptfri smörja från apoteket som sakta med säkert mördar dem, en efter en. Känner du å andra sidan att du har viss separationsångest får du givetvis spara dina nyfunna älsklingar då de inte kan orsaka någon permanent skada, men då måste du vara beredd att gå fram till din mamma och pappa och be dem undersöka sig, då lössen smittar via handdukar och lakan.

Och det skulle vara jobbigare än ett litet lokalt massmord, eller hur?

UMO.se kan du läsa mer om flatlöss!