Framtidens mat?

Allt vårt köttätande förstör vår planet och maten räcker inte heller till alla. Hur ska vi lösa problemet? Bli vegetarianer allihop? Kanske inte...

Om och om igen hör och läser vi artiklar om att vi måste minska vår köttkonsumtion för att rädda planeten. Alla våra biffar, köttfärssåser och burgare bidrar idag till att sabba vår planet och det vill vi ju inte. Men vad ska vi äta då? Ska alla bli vegetarianer? 

Lösningen är kanske insekter. Japp, du läste rätt. Vår nya källa till protein kan vara små maskar, larver och gräshoppor. Många lyfter till och med fram insekter som framtidens supermat. Yummy! Kanske ser din nästa hamburgare ut så här? 

Insekter är inte bara närings- och proteinrika de kan alltså även vara ett miljövänligt alternativ. Insekter kräver nämligen mycket mindre föda, vatten och mark för att växa jämfört med kossor och grisar till exempel. 

I många länder äter man redan insekter. Faktum är att en majoritet av världens länder redan har insekter på menyn. I exempelvis New York kan du gå på restaurang och beställa insekter och där anses det vara den nya trendmaten. Men när kommer den här trenden till Sverige då? I dagsläget så är inte insekter klassat som livsmedel i Sverige. Det återstår alltså att se när insektstrenden når Sverige. Vem vet det kanske händer redan 2017? Snart kanske fredagsmyset består av friterade gräshoppor och istället för att odla tomater på balkongen så kanske alla har sin egen insektsfarm. 

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.