Helena tar plats i Stöd & Svar

Nu introducerar vi en "ny" person i Stöd & Svar. Hjärtligt välkommen säger vi till Helena Meyer från Fryshusets Nätvandrare. 

Vi är så himla glada att du är tillbaka i Stöd & Svar-panelen efter en liten paus. Kan inte du berätta lite om dig själv?
– Jag heter då Helena och är 40 år (jättebra ålder). Jag älskar djur och lever med tre katter. Mitt jobb är att vara verksamhetsansvarig för Fryshusets Nätvandrare. Fryshuset är organisation som arbetar med ungdomar på många olika sätt. Nätvandrarna har funnits i nio år och har chattat och samtalat på nätet med ungdomar, utbildat vuxna i internet och sociala medier, utbildat och pratat med unga om sociala medier och medverkat i media kring nätmobbning, näthat, trakasserier. Men framför allt jobbar vi för att alla ska förstå hur fantastiskt roligt det kan vara på sociala medier och hur bra det är att kunna samtala via mail och chatt.
När jag inte jobbar tycker jag om att arbeta med händerna. Jag stickar, virkar, syr, broderar, arbetar med silver och försöker lära mig att teckna. Jag gillar Harry Potter och Star Wars.

Det låter superspännande. Men vilka frågor kan man ställa till dig?
– 
Till mig kan du skriva nästan vad som helst. Om jag inte kan svara så skickar jag din fråga vidare till någon annan i panelen eller tipsar dig om var du kan hitta information. Jag svarar gärna på frågor om psykisk ohälsa, utseende och ideal, piercing och tatuering, kränkningar online och offline.

Du jobbar ju för Fryshuset, vad är det egentligen?
– Vi brukar beskriva det som att Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen! Vi skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. På denna grund bedriver vi ett 50-tal olika verksamheter inom områdena; Ungdomskultur, Föredöme och framtidstro, Skolor samt Arbete och entreprenörskap. Fryshuset vänder sig till alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i utanförskap. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till. Fryshuset finns idag med egna verksamheter i Stockholm, Skärholmen, Husby, Göteborg, Malmö, Kalmar och Danmark och är representerade över hela Sverige via Fryshusandan, vårt riksnätverk av ungdomsorganisationer. Genom att möta och satsa på unga vill vi bidra till ett kreativt samhällsklimat som vågar tänka nytt och hitta nya lösningar.

Det där låter så himla häftigt och ganska likt det Ungdomar.se vill uppnå. Men varför känner du att du vill ställa upp och svara på ungdomars frågor?
– 
För det första för att unga ställer så bra och viktiga frågor. Sen också för att det är viktigt att som ung kunna vända sig till en vuxen man är orolig för något. Jag har en massa arbetsuppgifter idag som inte handlar om att träffa och prata med ungdomar, men jag tycker att det är det viktigaste när man jobbar i en organisation som Fryshuset.

Har du något tips som du skulle vilja ge till unga?
– Våga fråga någon när du är orolig eller har funderingar. Ta vara på allt stöd som finns på nätet som t.ex. BRIS, Tilia, Tjejzonen, Ungdomar.se och Umo.se och andra verksamheter som finns för unga.

Nu finns Helena redo att svara på dina frågor i Stöd & Svar så det är bara fråga på! 

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.