Hur vet man att man är kär?

Hur vet man egentligen om man är kär? Vissa blir kära hela tiden, andra har aldrig varit kära. För vissa går det fort och för andra tar det längre tid. Här hittar du några tecken som kan tyda på att just du är kär.

Det finns ingen klockren och enkel beskrivning på hur kärlek känns. Det är väldigt individuellt och olika från person till person. Man kan till och med vara kär i flera personer samtidigt. Man måste inte ens ha träffat den man är kär i för att kunna känna att man är kär. Men här presenterar vi några tecken som kanske tyder på att du är kär:


Du blir glad när hen är i närheten
Om du känner dig lite extra, glad och pirrig när hen är i närheten kan det vara ett tecken på att du är kär.

Du känner dig varm och pirrig
Kärlek kan ibland kännas som en varm och pirrig känsla i kroppen. Känner du dig pirrig när du tänker på din potentiella kärlek så kanske du faktiskt är kär!

Du ler när du tänker på hen
Man ler aldrig så mycket som när man är kär. När man är kär kan till och med motgångar i livet kännas lättare, man är mer positiv överlag och känner att det mesta är möjligt.

Du vill vara nära och lära känna
När man är kär brukar man göra allt för att få vara när den personen. Kanske börjar du med någon ny fritidsaktivitet bara för att du vet att hen kommer att vara där? Att vilja vara nära och lära känna personen bättre är också det ett tecken på att du är kär.

Du känner dig lite nervös
Har hen sagt att hen ska ringa? Väntar du på ett sms? Känner du dig lite förväntansfullt nervös? Den nervositeten kan vara ett tecken på att du är kär. Att känna längtan efter nästa samtal eller sms är också det ett tydligt tecken på att du är kär.


Vill du veta mer om kärlek och hur det funkar? Spana in den här Kom igen-filmen om vad som händer i kroppen när man är kär.

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.