Bloggare: Ida Hein Olsson

Surprise! Vi har fått ännu en bloggare på sajten. Säg hej till 18åriga Ida Hein Olsson och ta reda på mer om henne här. 

Ida Hein Olsson är 18 år och bor i vackra Lund i Skåne. Om dagarna springer hon runt i skolkorridorer, mixar smoothies, möblerar om sitt rum (helst två gånger om dagen), gosar med sin katt tills han blir sur och går iväg, pluggar, ångest-snackar under pinsam tystnad, fotograferar, redigerar, filmar, fikar på något av Lunds alla fik, kollar Vänner på Netflix och skriver skriver skriver. Ida har även ett ballt och framförallt snyggt instagramkonto med en herrans massa följare (länk längre ned).

Ida, vad ska du blogga om? 
– Lite allt möjligt hade jag tänkt! Saker som står mig nära är självacceptans, att få bort tabun kring psykisk ohälsa, kultur (i form av musik, filmer, serier, konst), resor, kreativitet, feminism (och medmänsklighet i allmänhet) och skolan. Jag tänker att det blir en god blandning av det och lite till!

Varför vill du börja blogga på Ungdomar.se? 
– Det är en jättebra sida och forum, som verkligen behövs. Känns även som en plattform jag kan vara stolt över att få blogga på!

Skulle du helst slåss mot en anka i häststorlek eller hundra hästar i ankstorlek? Varför?
– Oj, hjälp, båda känns ju båda ganska obehagliga… men antagligen hundra hästar i ankstorlek? Lättare att hantera tänker jag och är helt sjukt rädd för hästar, på ett nästan orimligt plan, så därför tänker jag att en anka i häststorlek skulle bli ännu läskigare.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? 
– Åh, riktigt svår fråga, men kanske i Berlin, eller på ett fik i Göteborg! Finns så många fina platser med så många fina människor!

Vilken är din favoritbok?
– Okej, ännu svårare fråga, men jag skulle nog säga att min favoritbok är ”Extremely Loud & Incredibly Close” av Jonathan Safran Foer. Jag älskar hans sätt att skriva och använda språket, samtidigt som han väver in en i en historia som får en att vända blad efter blad och aldrig riktigt lägga ifrån sig boken. Tips!! Läs boken innan ni ser filmen är också ett hett tips!

Om du fick byta plats med en person för en dag, vem skulle det vara och vad skulle du göra? 
– Jag skulle vilja byta plats med en cis-snubbe för att få uppleva hur det är att vara en snubbe. Hade velat se hur det är att inte vara under konstant och total press från samhället 24/7. Tänk att kunna genomleva en hel bar eller klubbkväll utan att bli tafsad en enda gång? Liksom wow, vilken önskedröm. Och ja, högre lön och allt det där, undrar hur det känns.

Om du fick äta middag med vem som helst i världen – vem skulle du välja och varför?
– Det första man skulle göra i min klass när vi började ettan tillsammans var att svara just på denna frågan. Då ville jag få folk att tycka jag verkade cool och, jag vet inte, kunde creddiga saker, så jag sade att jag ville äta middag med Patti Smith under sjuttiotalet-ish för att hon var, och är, en stor ikon för många kvinnor över hela världen. Ja, jag säger nog det nu också.

Om du vaknade imorgon och hade fått en förmåga eller kvalitet – vad skulle det vara?
– Hade så gärna velat flyga, alltså verkligen så himla gärna. Jag hade långa perioder när jag var typ sju till tolv då jag drömde flera nätter i rad att jag bara började flyga helt plötsligt. Tänk om man hade kunnat göra det och det inte fanns några begränsningar?? Att man hade kunnat flyga hur långt och snabbt som helst? Då hade man ju någon helg bara kunnat ”Nä, men nu sticker jag till England i några dagar och typ chillar runt”. Hade ju varit HELT FANTASTISKT tbh.

Vad tänker du på just nu? 
– Mammas goda bananbröd som jag ska gå och äta två skivor av när jag svarat klart på det! Det är nästan lika fantastiskt som det hade varit att kunna flyga, och det är mycket.

Om du skulle beskriva dig själv med en låt vilken skulle det vara?
– Jag tänker mig Deceptacon av Le Tigre. Hade inte blivit ledsen om den var soundtracket till filmen om mitt liv iallafall. 


Nu vill du veta ännu mer om Ida eller hur? Följ henne på insta @ett_kolikbarn och twitter @IdaHein. Ida lägger även ut lite videos på youtube

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.