​Inspiratörer we_change 2016

Vi kan nu stolt presentera årets we_change-inspiratörer, skådespelarna Shada-Helin Sulhav och Jonas Bane. Läs mer om inspiratörerna här.

Nu är det äntligen dags att börja ladda inför we_change 2016 och hur gör man det på bästa sätt? Jo, genom att berätta att we_change i år kommer att ledas av två unga vuxna, Shada-Helin Sulhav, 20 år, och Jonas Bane, 28 år. Tillsammans vill de inspirera unga runt om i Sverige till att utifrån FN:s 17 globala mål börja agera för att skapa en bättre värld.

Shada, hur känns det att vara en del av we_change 2016?

– Det känns askul att ingå i ett projekt som detta, speciellt med ett ämne som hållbar utveckling och de globala målen som är väldigt aktuellt och viktigt. Det ska bli jättekul att få påverka och inspirera unga.

Både Jonas och Shada är verksamma som skådespelare. Shada är just nu aktuell med dundersuccén Den e vi,som under mars sätts upp på Dramaten för andra gången. Det är en pjäs om samhället i stort men utanförskap i synnerhet. Shada är även engagerad i Ungaturs öppna scen, där vem som helst kan komma och uttrycka sig på scen.

Jonas är under våren aktuell med musikalen American Idiot på Cirkus i Stockholm. Han är kanske mest känd för sin medverkan i Andra Avenyn, där han spelade rollen som Kim Dahlberg. Förutom skådespeleriet är Jonas aktiv inom miljörörelsen främst genom sitt engagemang i den ideella föreningen Klimataktion (http://klimataktion.se/).

Varför vill ni vara med i we_change?

– Det är en unik möjlighet att påverka de människor som mest behöver det, säger Jonas.

Shada håller med och lägger till:

– Ja, vi vill verkligen inspirera de människorna som faktiskt har möjlighet att förändra världen!

På vilket sätt kan ni komplettera varandra under turnén?

– Jag hoppas att vi kan ge två olika perspektiv som båda ändå är hyfsat unga och med livet framför oss. Kan tänka mig att jag blir lite av en realist och Shada blir den som kommer med drömmarna om framtiden?, säger Jonas.

– Svårt att säga innan vi är igång men Jonas verkar vara extremt påläst och kunnig vilket jag kan ha nytta av, jag är fortfarande sökande och ifrågasättande medan Jonas har hittat det han brinner för och sitt engagemang, berättar Shada.

Genom we_change träffar vi över 5000 gymnasieelever varje år. Syftet med projektet är att att öka ungas engagemang och möjlighet att påverka världen i en hållbar riktning. Genom we_change hoppas vi att du ska hitta den frågan just du brinner för och att du ska få de verktyg du behöver för att kunna göra skillnad.

Vad vill ni lämna elever som deltagit i we_change med för känsla eller kunskap?

– Att inget är omöjligt, och våga ta initiativ! Har man en idé, oavsett vad det är eller hur sjukt det än låter så kan man om man vill. Man ska våga satsa på det man tycker om och brinner för. Det finns många saker i världen som är skeva och dåliga och det kan skapa en känsla av irritation, ilska eller frustration men jag vill att man ska vända den känslan till något kontruktivt. Agera! Förändra! Världen är knas men det finns människor som vill ändra på det och just du kan vara en av de personerna, säger Shada.

– Och jag vill lämna eleverna med en utzoomad världsbild, och med förståelsen att varje god gärning gör skillnad! I bästa fall har vi skapat en armé av socialt engagerade hjältar som står upp för det dom tror på!, berättar Jonas.

ShadaJonas

Just nu jobbas det för fullt med att ta fram manus för inspirationsshowen så gör er redo för en fulladdad dos med pepp, fakta och inspiration. Allt för att just du ska kunna ta reda på vad du brinner för och vad du kan göra föra att bidra till en bättre värld.


Följ turnén här på Ungdomar.se/we_change och på instagram, facebook, twitter och periscope! @wechangesverige #we_change

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.