Jobbiga tankar?

Tillsammans med Mentor Sverige har Ungdomar.se gjort en enkätundersökning för att ta reda på vad unga idag har för tankar kring framtid, jobb och behovet av vuxenstöd. Enkäten har besvarats av över 2500 personer. Kanske var du en av dem? 

Undersökningen visar att hälften av Sveriges unga känner sig oroliga vid tanken på framtiden. Och ju närmare vuxenvärlden unga kommer desto oroligare blir de. Tjejer upplever i högre utsträckning oro och ångest än killar.

7 av 10 anser att de har fått otillräcklig information om jobbmarknaden i skolan. De yngre ungdomarna anser att bra betyg är viktigast för att lyckas i framtiden medan de äldre anser att nätverk och kontakter är nyckeln till framgång.

42 procent upplever att de inte har någon vuxen som lyssnar på dem och deras problem. 

Det här är ganska deppiga siffror. Varför ser det ut som det gör? Hälften av Sveriges unga ska inte behöva känna oro och ångest inför framtiden. Det är dags att vuxenvärlden verkligen fattar detta och se till att ge det stöd som behövs!

Vad är dina tankar kring det här? På vilket sätt skulle du önska att vuxenvärlden hjälpte till för att få unga att känna större hopp inför framtiden? Diskutera gärna frågan i forumet. Och känner du dig själv nedstämd av någon anledning och känner att du behöver prata med någon så finns det flera ställen där du kan få stöd och hjälp. Vi har sammanställt en bra lista med olika organisationer här!

Nyfiken på att veta mer om rapporten? Läs och ta del av hela rapporten här

Kolla när vi presenterade rapporten i TV4 Nyhetsmorgon, tillsammans med Mentor Sverige:


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.