Kalla Fakta Special om #skolsnusk

NYHET Imorgon sänds Kalla Fakta Special #skolsnusk från Hagagymnasiet i Norrköping. Det blir finalen i TV4 Nyheterna och Kalla Faktas granskning av den svenska skolmiljön. 

Under hösten har TV4-redaktionen fått in hundratals tips och bilder på dåligt städade lokaler, snuskiga toaletter och igentäppta ventilationsrör. Men det har också kommit in goda exempel på skolor där man verkligen har prioriterat skolmiljön.  

– Norrköping har utmärkt sig som en kommun som faktiskt tar det här med den fysiska skolmiljön på allvar. De har bland annat genomfört en toalettkommission efter larm om att toaletterna var snuskiga. Efter toalettkommissionen kan man nu stoltsera med fina, inbjudande toaletter på flera av kommunens skolor, säger Kalla Faktas reporter Marcus Noterius.

Finalprogrammet på torsdag direktsänds från Hagagymnasiet i Norrköping, som är en av skolorna där man med små medel lyckats skapa en bra skolmiljö. Tillsammans med Marcus Noterius och Lena Sundström kommer elever och inbjudna gäster att diskutera skolmiljön samt summera höstens granskning av skolsnusket.

– En stor del av poängen med denna granskning är att visa att vi faktiskt lyssnar på de unga. Unga idag har väldigt tydliga tankar och åsikter om sin skolmiljö. Det är viktigt att visa att någon lyssnar och att deras röster faktiskt kan göra en skillnad, säger programledaren Lena Sundström.

Kalla Fakta Special #skolsnusk sänds torsdagen den 5:e december klockan 21.00 i TV4. Du kan också kolla på programmet live på TV4 Play.


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.