Klart du kan!

Har du en bra idé som du inte vet om du kan genomföra? Klart du kan! SPP:s stipendium stöttar dig som vill göra världen lite bättre. Det kan vara en teaterföreställning, en fritidsgård eller kanske ett miljöprojekt. Helt enkelt lokala initiativ som tar samhällsansvar. Skicka in din ansökan idag – så kanske du blir en av vinnarna! 

Artisten Mange Schmidt friades förra året i Svea Hovrätt för anklagelser om förargelseväckande beteende, eller mer folkligt uttryckt, för tveksamt val av kissplats. Karin Nordström, entreprenör och grundare till företaget Hellolittlefuture, som satt med under förhandlingarna, tänkte att det här måste kunna vändas till något vettigt.


I vintras åkte Karin tillsammans med Mange och lämnade över biologiskt nedbrytbara engångstoaletter motsvarande ett värde av 30 000 kr till en skola i Kibera. Det innebär hygieniska toalettbesök för 100 skolbarn under två år i Kibera. Resan finansieras med hjälp av stipendiet Klart du kan!

Sedan stipendiet startades 2010 har SPP hjälpt mer än 30 organisationer eller privatpersoner att ta ett steg i riktning mot att förverkliga sina drömmar och visioner. 

Har du något eget projekt som du vill förverkliga? 
Klicka här för att skicka in din ansökan!


Artikeln är producerad i samarbete med: 


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.