Lista: Nöden har ingen lag

5. Att föna kläderPå något sätt lyckas alltid favoritoutfiten alltid vara smutsig när man behöver den som mest. Finns det tid att tvätta så brukar det sällan finnas tillräckligt med tid kvar för att torktumla och därför uppfanns hårtorken. Okej, den kanske uppfanns för att torka hår men när man sitter på vardagsrumsgolvet och panik-fönar ett par jeans 25 minuter innan bussen avgår mot festen känns det bra att fönen har fler användningsområden. 2. PlumspapperPlask. Skvät...

5. Att föna kläder
På något sätt lyckas alltid favoritoutfiten alltid vara smutsig när man behöver den som mest. Finns det tid att tvätta så brukar det sällan finnas tillräckligt med tid kvar för att torktumla och därför uppfanns hårtorken. Okej, den kanske uppfanns för att torka hår men när man sitter på vardagsrumsgolvet och panik-fönar ett par jeans 25 minuter innan bussen avgår mot festen känns det bra att fönen har fler användningsområden.

4. Borsta tänderna med fingrarna
Du kanske har glömt tandborsten hemma när du rest bort och inga butiker har öppet ännu, eller så hamnade du på en oväntad bortamatch. Anledningarna till att inte kunna borsta tänderna på ett propert sätt kan vara många. De allra flesta drar sig för att använda någon annans tandborste. Så när valet står mellan att skippa borstningen helt, hoppas att ett tuggummi täcker den värsta stanken eller att använda vad gud gav dig, fingrarna, så är valet ganska enkelt. Jag vill dock utfärda en varning för kräkreflexer och risken att bita dig själv i fingret. Ett annat tips är att använda dubbelt så mycket tandkräm som vanligt och att tvätta händerna först ...

3. Tvätta kläder i handfatet
De som bor i lägenhet vet att det ibland kan vara lättare att få en blind-date med Finlands president än att få tag på en vettig tvättid. När du då redan vänt underkläderna både ut och in och bak och fram finns inte många alternativ kvar. I det läget är inte Google eller hunden din bästa vän, det är nagelborsten, tvålen och handfatet.

2. Plumspapper
Plask. Skvätt. Plums. Vad det är man vill slippa under sina toalettbesök delar världen i två läger. De som vill bli av med det plumsande ljudet (oftast tjejer) och de som vill slippa få iskallt vatten skvätt upp i ballongknuten (oftast killar). Oavsett vilken sida du tillhör så stavas lösningen p-l-u-m-s-p-a-p-p-e-r. Det är inte svårare än att lägga några bitar toapapper som grund innan man uträttar sina behov. Alla har väl hört talas om tjejen som var så rädd att hennes nya pojkvän skulle höra plumset att hon valde att fånga upp korven i handen för att sedan, ljudlöst, lägga ner den i toan? Om detta inte är ett praktexempel på att nöden inte har någon lag så vet jag inte vad som är det.

1. Egentillverkade mensskydd
Som om det inte vore nog med att blöda från murran en vecka per månad så finns det något som heter oregelbunden mens. Det är precis lika frustrerande som det låter. De flesta flickor har en tampong eller två i handväskan, just in case. Men ibland är olyckan framme och man hamnar direkt i den röda veckan, utan att passera gå. Då blir du tvungen att ta till ett uråldrigt knep som många könsmogna kvinnor tvingats ta till någon gång i livet, nämligen att tillverka ett eget mensskydd. Oftast gjort av ihopvikt toapapper. Ärad vare gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden. (Läs: i ren desperation på centralstationens toalett efter att Pressbyrån stängt, i värmestugan på toppen av Åreskutan eller på flyget mot Cypern.)

Bubblare till den här listan var:
- att blanda groggar på saft.
- att tvätta håret i rengöringscreme
- att kissa i skydd av en öppen bildörr i en trafikstockning
- att låtsas skratta hysteriskt åt någon för att dölja en prutt

Som sagt, det ligger mycket sanning bakom utttrycket nöden har ingen lag och det är roligt att höra människors "nödigaste" historier. Vilken är din?