Lupe Fiasco

För er som inte vet vem Lupe Fiasco är, så kan jag berätta för er att han är en hip-hop artist från Chicago. Han har släppt två skivor, Food&Liquor och The Cool. Han har samarbetat med Jay-Z, Kanye West, Pharell, N.E.R.D, Fort Minor m.fl. Jag och min bror Alex begav oss till Brew House inne i Centrala Göteborg. Klockan hade precis slagit 21.30 när vi kom dit, en halvtimme efter insläppet. Men det var fortfarande en väldigt lång kö. Jag hörde efter och de berättade att de in...

För er som inte vet vem Lupe Fiasco är, så kan jag berätta för er att han är en hip-hop artist från Chicago. Han har släppt två skivor, Food&Liquor och The Cool. Han har samarbetat med Jay-Z, Kanye West, Pharell, N.E.R.D, Fort Minor m.fl.Jag och min bror Alex begav oss till Brew House inne i Centrala Göteborg. Klockan hade precis slagit 21.30 när vi kom dit, en halvtimme efter insläppet. Men det var fortfarande en väldigt lång kö. Jag hörde efter och de berättade att de inte hade börjat släppa in folk än. Vi ställde oss i kön och började småprata lite om vad vi förväntade oss av konserten. Ännu mer folk anlände, så det bildades snabbt en lång kö bakom oss. Efter en och en halv timme ståendes i kön började de släppa in folk.

Vi gick snabbt in och ställde oss så nära scenen som möjligt. Där inne träffade vi några kompisar som vi småpratade medans vi väntade på att förbandet skulle börja. Vi hade ingen aning om vem som skulle vara förband, men efter en liten stund så kom de in på scen. Jag satte in öronpropparna och började lyssna på den softa musiken som kom från högtalarna.

De gick in på scen och presenterade sig som Afasi & Filthy. En svensk hip-hop grupp som består utav två killar som ursprungligen kommer från Uppsala men som sedan en tid tillbaks är bosatta i Malmö. Deras första största hit var ”1990-Nånting” som de gjorde med Snook, den släpptes 2003.

De framförde låtar såsom ”Benen på ryggen”, ”1990-Nånting”, ”Glider”, ”Le Parkour” och deras mest kända låt ”Jobb”. Jag tycker att deras uppträdande var väldigt bra, de levererade bra låtar med galna och riktigt bra beats.

Efter sisådär sju låtar blev det en liten paus. Ur högtalarna kunde man höra skön jazz musik. Jag småpratade lite med mina vänner, vi var alla lite spända och förväntansfulla.
Det började komma in lite folk på scenen och alla förstod att det snart skulle börja.

Alla började ropa ”Lupe, Lupe” och efter en stund gick han in. Han hälsade och välkomnade oss alla. På scenen fanns Lupe, en sångerska, Matthew Santos (som han gjorde Superstar med), DJ Envy, och fyra män som spelade trummor, bas, gitarr och piano.

Hela konserten varade under ca tre timmar. Jag kan verkligen inte beskriva känslan som man hade i kroppen när man var där. Lupe gav hela tiden 110 %. Han framförde låtar så som ”Paris, Tokyo”, ”Kick, Push”, ”Hip-hop saved my life”, ”The Cool”, och ”Superstar”.

När han framförde ”Superstar” med Matthew Santos så blev alla galna, alla hoppade runt, sjöng med och njöt. Under låten så vände jag mig om och tittade på min kompis, jag såg glimten i hans ögon som visade en känsla som är lite svår att beskriva. Typ som en femåring på julafton, i precis det ögonblicket innan man får öppna julklapparna, så såg min kompis ut. Lupe har en otrolig kontakt med publiken, det är få artister som lyckas med det, så creds till honom.

Det här var den absolut bästa konserten jag någonsin har varit på, och jag tipsar er verkligen att gå på en av hans konserter, för de är verkligen fantastiskt bra.

Kolla upp någon av hans låtar och lyssna lite, det är många som vanligtvis inte lyssnar på hip-hop som lyssnar på Lupe's musik. Tipsar er också om Afasi&Filthy som jag skrev om förut, de är också riktigt bra.

Peace n out.