MotoGP ’07

Grafiskt sett är PC-versionen av MotoGP 07 en hyfsat nedbantad version om man jämför med Xbox 360-versionen. Det enda som ser riktigt bra ut är motorcykeln och karaktären som sitter på den. Andra delar av det grafiska faller platt helt och hållet vilket känns lite tråkigt. Lite mer hade dom kunnat klämma in tycker jag allt, åtminstone så att det var i stil med Xbox 360-versionen då det klart och tydligt funkar klockrent att göra raka portningar med andra titlar. När man väl kör ...

Grafiskt sett är PC-versionen av MotoGP 07 en hyfsat nedbantad version om man jämför med Xbox 360-versionen. Det enda som ser riktigt bra ut är motorcykeln och karaktären som sitter på den. Andra delar av det grafiska faller platt helt och hållet vilket känns lite tråkigt. Lite mer hade dom kunnat klämma in tycker jag allt, åtminstone så att det var i stil med Xbox 360-versionen då det klart och tydligt funkar klockrent att göra raka portningar med andra titlar.

När man väl kör igång spelet finns det lite olika valmöjligheter beroende på vad man vill göra. Man kan till exempel köra igång en klassisk MotoGP-säsong med alla favoritförarna från sporten, man kan starta en helt ny karaktär från grunden och gå upp i ranking från början, eller så kan man köra någon som de valt att kalla ”extreme”. Extreme är min personliga favorit då man får köra med riktigt snabba bågar i bland annat Tokyo, breda gator med mycket svängrum och höga hastigheter har alltid varit något av en favorit när det kommer till spel med motorfordon. Hade det inte varit för all MTV-emorock som flödar ur högtalarna hade det varit ännu roligare.

Karriärläget är som man förväntar sig. Du börjar med att välja en motorcykel, inte alla är upplåsta från början utan du får köpa nya i ett senare skede, du väljer färger på hjälm och läderdräkt och sen får du även ”credits” att lägga ut. Credits är poäng som man kan lägga ut på färdigheter som acceleration eller kurvtagning, som alltså ska göra din egna karaktär skarpare på dessa områden.

Spelet är i största allmänhet ganska buggigt. Låt oss säga att du just installerat spelet, har spelat litegrann och sen känner för att varva med ett annat spel och då tar ut DVD-skivan till MotoGP 07 och använder en annan skiva. När du sen sätter in spelet igen så påpekar den att du ska installera spelet, fast det redan är installerat. Detta kanske känns som småpotatis men det blir smått irriterande efter ett tag. En mer otrevlig företeelse är att spelet ganska ofta hänger sig, utan någon som helst direkt anledning och alltid vid helt olika tillfällen. Det är inte speciellt kul när man måste köra om ett helt lopp för att spelet kraschade. Jag kräver patch!

Annars är spelet roligt, främst om man gillar att se säsongen av MotoGP på tv eller bara gillar sport-motorcyklar rent allmänt. Känslan är realistisk och det tar ett tag innan man riktigt lär sig hur man ska kontrollera motorcykeln. Online-läget är kul men tillför inte så mycket mer till spelet, förutom mänskligt motstånd vilket kan vara tacksamt ibland då den AI spelet har verkar köra på räls och är så förutsägbar att det bara skriker om det. Förbättringar är dock att önska och jag hoppas att MotoGP 08 är ett stabilare spel med lite fler möjligheter.

Betyg: 6

Texten kommer från Gameplayer.se - din dagliga dos av tv-spel.