MotoGP 07

När spelet gick igång för första gången på min PS2 så var utsikterna goda och förhoppningarna ganska höga. Jag har alltid gillar Moto GP-tävlingar och det är något gripande med att se motorcyklarna gå som pilar ned för banan och för att vid rätt tillfälle bromsa in för att ta en perfekt kurva. Samma känsla infinner sig inte riktigt när jag spelar Moto GP 07. Spelet ser först och främst ganska tråkigt ut med oerhört mediokra och sterila banor. Grafiken i sig lämnar mycket...

När spelet gick igång för första gången på min PS2 så var utsikterna goda och förhoppningarna ganska höga. Jag har alltid gillar Moto GP-tävlingar och det är något gripande med att se motorcyklarna gå som pilar ned för banan och för att vid rätt tillfälle bromsa in för att ta en perfekt kurva. Samma känsla infinner sig inte riktigt när jag spelar Moto GP 07. Spelet ser först och främst ganska tråkigt ut med oerhört mediokra och sterila banor. Grafiken i sig lämnar mycket att önska och utöver motorcyklarna finns det inte mycket att höja ögonbrynen över. Det är förvisso det spelmässiga som räknas men grafiken är definitivt något av det som gör Climax diton så lätta att fastna för.

Skillnaden mellan de två ligger även i det spelmässiga, och här går det inte att skylla på att det är en generation mellan maskinerna spelen släpps till. Moto GP 07 är helt enkelt ganska tunt på innehåll och de få spellägen som bjuds är inte särskilt fantastiska. Det finns ett typiskt karriärsläge där du kastas över världen utan några större möjligheter att modifiera dina cyklar, utöver däck och andra mindre detaljer, och ett flerspelarläge som av någon ofattbar anledning bara går att spela lokalt. Vid sidan om detta finns självklara Quick Race och diverse minispel som är underhållande men inte nog för att förlåta bristen på innehåll. Karriärsläget är helt klart spelets svagaste kort då det i stort sett är tävlingar efter varandra och det känns ganska uttjatat efter ett tag. Det ska dock tilläggas att själva körandet är gediget och det är den viktigaste delen i ett racingspel. Motorcyklarna hanteras på ett realistiskt sätt och trots att svårighetsgraden är alldeles för krävande även med alla hjälpmedel påslagna så är det i korta sessioner ett nöje att ge sig i kast med några av världens snabbaste fordon.

Moto GP 07 är ett klart godkänt spel, om dock väldigt ytligt. Trots min negativa attityd till det bör en som är såld på Moto GP och inte har något annat spel som behandlar sporten till PS2, är det ett köp man inte bör bli besviken över. Det är dock ljusår ifrån det fullsmockade paket som Climax bjuder på sin version av Moto GP 07, men Capcom har byggt en bra grund för något som kan bli riktigt bra i framtiden.

Betyg: 5

Texten kommer från Gameplayer.se - din dagliga dos av tv-spel.