Nu blir det reklam

En genomsnittlig tv-tittare (du) tänker eller utbrister antagligen dessa ord ungefär 4-5 gånger per kväll. Erik Nahlén sitter dock tyst, ihopbiten och förväntansfull. När reklamen träder in börjar det så ett litet frö inom mig. "Kanske kommer det en rolig reklamfilm." Men jag menar inte såna där "Hihi den där Ipren-mannen är så knasig"-reklamer. Nej, det tänds en mycket större och ljusare strimma av hopp här inombords. Kanske. Kanske. Kanske. Kommer det en...

En genomsnittlig tv-tittare (du) tänker eller utbrister antagligen dessa ord ungefär 4-5 gånger per kväll.

Erik Nahlén sitter dock tyst, ihopbiten och förväntansfull. När reklamen träder in börjar det så ett litet frö inom mig. "Kanske kommer det en rolig reklamfilm." Men jag menar inte såna där "Hihi den där Ipren-mannen är så knasig"-reklamer. Nej, det tänds en mycket större och ljusare strimma av hopp här inombords.

Kanske. Kanske. Kanske. Kommer det en godisreklam.

För det finns nog få saker jag njuter av mer i denna värld än att titta på en riktigt usel jävla godisreklamfilm.Du har också sett dem, men kanske har låtit dem passera i någon slags dålig-reklam-filter som finns inbyggd i reptilhjärnan. Men jag ska påminna dig.

Kinderegg: "Tre överraskningar, i ett och samma ägg!".
Riesen: En morfar lär sitt barnbarn att äta Riesen och därmed träda in i vuxenlivet (hur nu det skulle hänga ihop).
Toffifee: "Man har så kul med Toffifee".
Merci: ackompanjerad av en låt som är så rolig att jag har lärt mig den utantill. "I'm so happy I'm so glad that I got you, I want to say thank you, and thank you means Merciiiii ..."

Alla är dubbade. Alla utspelar sig i ett magiskt solskensland. Alla är inhandlade i världens renaste butiker. Alla gör att personerna som smakar godiset drabbas av någon slags neurotisk störning och blir tvugna att hoppa runt i gräset och skrika godisets namn.

Det går helt enkelt inte att göra parodi på dem, reklamerna är parodier på sig själva. Verkligheten överträffar dikten, som man brukar säga.

För att du skulle förstå vad jag menar försökte jag förgäves hitta några exempel på youtube men det visade sig tyvärr att godisreklamutbudet var väldigt snålt. Jag hittade dock en reklamfilm för Werther's Original.

Det får duga.

Nu ska vi se vad det innehåller. Var gärna med och räkna.
Psykotiska leenden. Kärlek mellan två personer. Överdrivet solsken. Slowmotionbild på godispåse. Musik så sliskig att det sprutar sockervadd ur öronen.

Check. Check. Check. Check. Check.

Och jag vill be dig om en sista tjänst. Lyssna på texten. Snälla, lyssna på texten.