Pirates of the Caribbean

Äventyrsfilmen “Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse” släpptes på DVD och VHS den 5 december 2003 och är regisserad av Gore Verbinski som tidigare bland annat regisserat den amerikanska versionen av ”The Ring”. I “Pirates of the Caribbean” spelar Johnny Depp sjörövaren Jack Sparrow, vars framgång tog slut när besättningen, ledda av den lömske Barbossa (Geoffrey Rush) gjorde myteri och tog över Jacks skepp, ”Svarta Pärlan”. Nu vill Jack ha tillbaka si...

Äventyrsfilmen “Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse” släpptes på DVD och VHS den 5 december 2003 och är regisserad av Gore Verbinski som tidigare bland annat regisserat den amerikanska versionen av ”The Ring”.

I “Pirates of the Caribbean” spelar Johnny Depp sjörövaren Jack Sparrow, vars framgång tog slut när besättningen, ledda av den lömske Barbossa (Geoffrey Rush) gjorde myteri och tog över Jacks skepp, ”Svarta Pärlan”. Nu vill Jack ha tillbaka sitt skepp och till sin hjälp har han Will (Orlando Bloom) som ämnar ta tillbaka sitt livs stora kärlek Elizabeth (Keira Knighley) som Barbossa rövat bort. Vad de inte vet är att en förbannelse vilar över kapten Barbossa och hans besättning, en förbannelse som gör dem odödliga och oövervinneliga.

I den här filmen finns inget större utrymme för psykologiskt djup eller personlighetsskildringar. Den enda karaktären som känns utvecklad är Jack Sparrow, som i Johnny Depps livliga tolkning verkligen lyfter filmen. Men det är antagligen inte heller ett behov av svaret på livets mening och diverse existentiella frågor som gör att man går och ser den här filmen. Och definitivt inget ont i det.

”Pirates of the Caribbean” är spännande, fartfylld och väldigt underhållande. Filmen är i allra högsta grad ett underbart pirat- och familjeäventyr som bjuder på en storstilad och hisnande färd i bästa matinéanda. Piratfilmens återkomst är ett faktum.