"Min ungdom" – med Fritjof & Pikanen

Fritjof (till vänster) & Pikanen har haft en hektisk festivalsommar. De har bland annat spelat på Roskilde, Summerburst och Way Out West. Vad hade ni för drömyrken som unga?Pikanen: – När jag var liten så drömde jag om att bli ishockeyproffs och världsartist. Senare i tonåren valde jag musiken och slutade med hockeyn.Fritjof: – Jag hade samma drömmar fast det stod mellan fotboll och musik. Och vi båda valde det sistnämnda och det är vi såklart glada över idag. Hur gamla v...

Fritjof (till vänster) & Pikanen har haft en hektisk festivalsommar. De har bland annat spelat på Roskilde, Summerburst och Way Out West.
Fritjof (till vänster) & Pikanen har haft en hektisk festivalsommar. De har bland annat spelat på Roskilde, Summerburst och Way Out West.

Vad hade ni för drömyrken som unga?
Pikanen: – När jag var liten så drömde jag om att bli ishockeyproffs och världsartist. Senare i tonåren valde jag musiken och slutade med hockeyn.
Fritjof: – Jag hade samma drömmar fast det stod mellan fotboll och musik. Och vi båda valde det sistnämnda och det är vi såklart glada över idag.

Hur gamla var ni första gången ni hånglade med någon?
P: – Jag gick i mellanstadiet och kommer ihåg att vi lekte ryska posten och jag fick hångla med tjejen jag var kär i då.
F: – Jag hånglade första gången i femman. Jag minns att det kändes som elektricitet mellan läpparna.

Vad för typer var ni på gymnasiet?
P: – I sjuan så var jag duktig i skolan och intresserad på lektionerna. Men jag blev omotiverad senare, och i nian så skolkade jag ofta och tyckte skolan var tråkig. Jag tycker inte det är coolt att skolka men man måste också förstå de ungdomar som gör det och lyssna på dem. Det görs allt för lite i skolan idag.
F: – I grundskolan var jag verkligen en sportnörd, spelade fotboll varje lunchrast från ettan till nian. I gymnasiet tyckte jag nog att jag var cool men jag vet inte vad den allmänna uppfattningen var.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i era tonårsrum?
P: – Jag hade ett par stora Europe-affischer i mitt rum. Brukade sätta på deras musik och hoppa runt i rummet och låtsas vara alla i bandet.
F: – Det var Bob Marley och andra reggaeartister. Jag var riktigt insnöad på reggae då och ärligt talat så har jag samma affischer hemma idag.

Vad vet ni idag som ni önskar att ni visste när ni var 15?
P: – För mig så har det absolut viktigaste i mitt liv varit valet att följa mina drömmar och satsa på det jag vill. Jag jobbade heltid länge efter gymnasiet och kunde ha studerat musik och satsat på det heltid när jag var yngre.
F: – Jag vet inte om jag är så mycket klokare idag men jag önskar att jag visste att saker brukar lösa sig till det bättre, man oroar sig för mycket...Spana in Fritjof & Pikanen på på Spotify!

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonHanna HellquistHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!