Rädd eller förberedd?

Idag höll Naturskyddsföreningen sin stora konferens ”Rädd eller förberedd?”. 500 lärare, studenter, politiker, beslutsfattare och miljöpeppade fanns på plats för att diskutera hur skolan kan ge unga människor framtidstro och verktyg för att forma en hållbar utveckling. Vi var förstås också där. Till våren drar vi ju återigen ut på turné med we_change för att diskutera hållbarhet, hålla workshops och ge över 5 000 gymnasieelever verktyg för att påverka samh...

Idag höll Naturskyddsföreningen sin stora konferens ”Rädd eller förberedd?”. 500 lärare, studenter, politiker, beslutsfattare och miljöpeppade fanns på plats för att diskutera hur skolan kan ge unga människor framtidstro och verktyg för att forma en hållbar utveckling. Vi var förstås också där.

Till våren drar vi ju återigen ut på turné med we_change för att diskutera hållbarhet, hålla workshops och ge över 5 000 gymnasieelever verktyg för att påverka samhället till det bättre. En viktig grej i ‪we_change‬ 2015 är vår stora lärarsatsning som vi gör i samarbete med Axfoundation. En undersökning som vi gjorde efter förra turnén visar nämligen att det är få lärare som inkluderar hållbar utveckling i sin undervisning, trots att det faktiskt ingår i läroplanen. 

Det tänker vi ändra på genom att ta fram enkla verktyg som kan underlätta för lärarna, som redan har alldeles för mycket att tänka på!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.