Raoul Wallenberg Academy söker volontärer

ANNONS Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti är en nationell dag för medmänsklighet och alla människors lika värde. En dag där alla kan göra skillnad. I Stockholm arrangerar Raoul Wallenberg Academy en heldag med aktiviteter och de söker nu volontärer som vill hjälpa till under dagen!

Beskrivning av uppdraget/ uppgifterna
På dagen kommer det vara utställning av 18 stycken stora kuber från projektet ”Varje människa kan göra skillnad”, som är ett samarbete mellan Raoul Wallenberg Academy och Friends. Olika skolklasser runt om i Sverige har fått varsin svart kub (container) med en mänsklig rättighet, där de med hjälp av texter, bilder, filmer, teater och installationer skapat fram olika tolkningar av just den mänskliga rättigheten de fått ansvar för. Vi behöver bemanna kuberna med hjälp av volontärer och informera allmänheten om kubprojektet och om Raoul Wallenberg-dagen. För att uppmärksamma dagen kommer det även att anordnas ett unikt program på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm. Programmet bjuder på konsert, digital kampanj, prisutdelning och medmänsklig förändring. Mellan klockan 17.30-19.30!

När och var ska uppdraget utföras?
Raoul Wallenbergs dag kommer äga rum den 27 augusti i Stockholm. Vi tänkte dela upp arbetet mellan volontärerna genom tre skift under dagen. Förmiddag: 10.00-13.00, eftermiddag: 13.00-16.00 och kväll 16.00-19.30. Du får gärna jobba bara ett skift eller flera. Vi ser gärna också att du kan vara med den 20 augusti på kvällen för en pepp- och informationsträff (tiden är inte helt bestämt ännu) för alla volontärer som ska vara med.

Låter det intressant? Kontakta Madicken Hagström, projektassistent, på + 46 (0)72 288 00 01 eller madicken.hagstrom@rwa.se.


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.