Scouterna – så mycket mer än knopar

World Scout Jamboree. Foto: Kim Rask/Scouterna. Just nu pågår det 22:a World Scout Jamboree för fullt, och i år det Sverige som anordnar detta massiva läger. Den 27 juli invaderades Rinkaby utanför Kristianstad av närmare 40 000 scouter från jordens alla hörn, som under två veckors tid ska lära sig om världen genom att umgås med varandra, få större förståelse för olikheter, få nya vänner och framförallt ha förbannat kul! Foto: Jonas Elmqvist/Scouterna. Scouterna är en för...

World Scout Jamboree. Foto: Kim Rask/Scouterna.

Just nu pågår det 22:a World Scout Jamboree för fullt, och i år det Sverige som anordnar detta massiva läger. Den 27 juli invaderades Rinkaby utanför Kristianstad av närmare 40 000 scouter från jordens alla hörn, som under två veckors tid ska lära sig om världen genom att umgås med varandra, få större förståelse för olikheter, få nya vänner och framförallt ha förbannat kul!

Foto: Jonas Elmqvist/Scouterna.
Foto: Jonas Elmqvist/Scouterna.

Scouterna är en förening som gör ungdomar redo för livet genom äventyr och utmaningar. På scoutmötena gör man allt från att lära sig om överlevnad i naturen och att ta ansvar för miljön, till att diskutera jämställdhetsfrågor eller göra insatser i samhället. De flesta scoutkårer åker också på läger någon gång under året. På lägren samlas ibland flera tusen scouter från både Sverige och andra länder för att vara med om äventyr från morgon till kväll och lära känna en massa nya kompisar.

Scouterna arbetar också aktivt med att förebygga övergrepp. De anordnar bland annat utbildningar i hur man kan arbeta för att förhindra olika former av övergrepp (främst fysiska, psykiska och sexuella) och vad man gör om någon utsätts för övergrepp - något vi på Ungdomar.se stödjer. Därför har vi nu också startat ett samarbete med scoutorganisationen.

Foto: Magnus Fröderberg/Scouterna.
Foto: Magnus Fröderberg/Scouterna.

Kanske har du redan lagt märke till Scoutbloggen här på Ungdomar.se. Om inte bör du genast kila in och läsa den. Bakom tangentbordet sitter 20-åriga Johan, en kille med glatt humör som lever på natursköna Österlen. Johan bloggar om sitt liv som scout, med allt vad det innebär. Äventyr och galna upptåg blandas med sol och bad och berättelser om det häftiga ungdomsevenemanget World Scout Jamboree!


För att läsa mer om scouterna och deras verksamhet, klicka dig in på deras hemsida. Och du, glöm inte att kika in Scoutbloggen här på UM!