SingStar Rock Ballads

Den här gången är inriktningen Rock Ballads och återigen har Sony gjort en egen liten tolkning av genren. För mig är Rock Ballads Scorpions gånger tio eller åtminstone en dominans av sköna, lugna rocklåtar. Med betoning på rock. Här hittar vi förvisso några godkända låtar som bland annat Queens "The Show Must Go On", Europes "Carrie" och Totos "Africa". Men var hittar vi rocken i Avril Lavinge, Anastasia eller Sugababes? Det är varken rockigt eller ...

Den här gången är inriktningen Rock Ballads och återigen har Sony gjort en egen liten tolkning av genren. För mig är Rock Ballads Scorpions gånger tio eller åtminstone en dominans av sköna, lugna rocklåtar. Med betoning på rock. Här hittar vi förvisso några godkända låtar som bland annat Queens "The Show Must Go On", Europes "Carrie" och Totos "Africa". Men var hittar vi rocken i Avril Lavinge, Anastasia eller Sugababes? Det är varken rockigt eller klassiskt och leder i sedvanlig ordning till ett splittrat intryck.

Istället för att nischa spelen ordentligt med en Singstar Pop Ballads och en ”riktigt” Rock Ballads gör man en mix som ska tilltala alla. Vilket det naturligtvis inte gör. Resultatet blir ett Singstar där köparna bara gillar en del av låtarna, vilket är synd. Jag säger dock inte att allt är dåligt i Rock Ballads, ganska många sånger är både bra och sjungvänliga, trots att de inte alls tillhör rockgenren.

Sony hymlar inte med att Singstar-serien till Playstation 2 kommer fortsätta även efter den ”riktiga” uppföljaren till Playstation 3 släppts. Vilket är förståeligt och i synnerhet schysst mot alla som köpt ett Playstation 2 enbart för förfesters skull och knappast har ett behov att investera i en Playstation 3 på bra många år. Däremot är det ett måste att skärpa till nischernas urval. Rockballader ska vara rockballader, ingenting annat. Så ja, det går utmärkt att skråla till Rock ballads, men risken är stor att bara några av skivans spår används.

Betyg: 5

Texten kommer från Gameplayer.se - din dagliga dos av tv-spel.