Skanska vill skapa framtidens samhälle

Skanska är ett av Sveriges största byggbolag. Men hur involverar de ungdomar i byggandet av framtidens samhälle? Eftersom att Skanska är en av våra samarbetspartners för we_change 2015 passade vi på att fråga deras Employer branding-chef Ann Ericsson!

Varför engagerar ni er i we_change?
– Vi har följt we_change under ett antal år och tycker att det är en mycket bra verksamhet och med en fantastisk inriktning som vi delar. Det vill säga att skapa framtidstro och engagemang bland unga för de är vår framtid.

Vilka är Skanskas största hållbarhetsutmaningar?
– Vår affärside är att utveckla, bygga och underhålla den fysiska miljön för människor att bo, arbeta och resa i. Detta vill vi göra på ett hållbart sätt. Viktiga fokusområden för oss är säkerhet, miljö, social hållbarhet och etik, områden som alla innebär både möjligheter och en del utmaningar.

Ni säger att ni skapar framtidens samhälle. På vilka sätt involverar ni dagens unga i det arbetet?
– Vi har en rad olika aktiviteter med skolor och ungdomar, men vi skulle helt klart kunna göra mer. Det är en av anledningarna till att vi nu engagerar oss i we_change.

Det är en väldigt stor bostadsbrist i Sverige idag och det är särskilt svårt för ungdomar att få en lägenhet. Varför bygger ni inte fler billiga ettor för unga och studenter?
– Skanskas fokus är på att bygga och inte på att äga fastigheter. Vi skulle gärna bygga billiga ettor för unga och studenter, men det krävs att någon beställer detta av oss. Ungefär som att Volvo gärna tillverkar nya bussar för ungdomar som vill åka buss billigt, men det är inte Volvo som äger eller kör bussarna.

På er hemsida skriver ni att mångfald och inkludering har högsta prioritet. På vilka sätt märks det i er organisation?
– Vi har en lång resa för att nå upp till våra högt satta mål. I vår verksamhet syns detta framförallt genom att vi har en ledning som mycket aktivt driver mångfaldsfrågan samt att vi utbildar våra chefer och våra anställda. Det finns också med i all rekrytering, det vill säga att bygga vinnande team som har olika bakgrunder vad gäller etnicitet, ålder, utbildning, erfarenheter och kön.


Skanska är en av våra samarbetspartners för we_change 2015. De kommer att vara med oss i Stockholm, Göteborg och Malmö, workshoppa med elever och sitta i en paneldebatt på respektive ort.

Är du nyfiken på att veta mer om Skanska och deras hållbarhetsarbete? Kolla in deras hemsida och följ dem på Facebook, Twitter, Instagram och YouTube!


Klicka här för att läsa om övriga samarbetspartners för we_change 2015!


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.