​Skoltävling: Berätta för hundra andra

Alkohol, droger och trafik hör inte ihop! Problemet är bara att alla inte tycks förstå det. Du som går i högstadiet eller gymnasiet kan nu skapa en egen kampanj för att påverka andra – och vinna 10 000 kronor till klasskassan!

Ditt uppdrag

Alkohol, droger och trafik hör inte ihop! Problemet är bara att alla inte tycks förstå det. Det är svårt för samhället att komma åt problemet och därför önskar vi att du skapar uppmärksamhet runt frågan. Tävlingen går ut på att du gör en egen kampanj för att påverka andra:

  • Att aldrig köra påverkade i trafiken!
  • Att vägra åka med påverkade förare!
  • Att hindra andra från att köra påverkade!

Gör en kampanj utifrån en slogan, ett ord, en bild eller en idé. Välj själv hur din kampanj ska synas, exempelvis som affisch, annons, insändare, hemsida, klistermärke, pjäs, Facebook, reklamfilm, youtube-film, blogg eller konsert.

På tävlingssajten www.berattafor100andra.se hittar du en rad exempel och förslag som kan hjälpa dig och ge inspiration. Filmen överst på sidan är gjord av förra årets vinnare Johanna Erling.

Priser

Förstapriset är 10 000 kronor till hela klassen. Även tvåan och trean får pris.

Bedömning

  • Idé – Att med en idé lyckas nå ut och beröra samt skapa intresse och förståelse för budskapet
  • Relevans – Att budskapet är relevant

Årets jury består av personer från Sveriges reklam- och mediascen.

Så tävlar du

Fullständiga tävlingsregler och hur du gör för att skicka in ditt bidrag hittar du på: http://berattaforhundraandra.se/tavlingsregler/. Har du några frågor går det bra att ringa 08-410 214 64 eller skicka ett mail till info@prataomalkohol.se.

Tävlingen pågår till och med 7 maj 2015.

Lycka till!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.