Slask

En del i vårt avlånga land är välsignade med vita jular, andra med betonggråa sådana. För mig som bor i mitten betyder vintern ett besök av den onde Herr Slask. Slask är sannerligen en ovänlig herre, en riktigt elak typ. När han dalar ner från himlen för han med sig förhoppningar om vita täcken och gnistrande flingor, men väl här så smälter han till ett ondskefullt lager av isigt vatten. När Slask är i stan’, hälsar han som oftast på den tjusiga fröken Min Fot. Denn...

En del i vårt avlånga land är välsignade med vita jular, andra med betonggråa sådana. För mig som bor i mitten betyder vintern ett besök av den onde Herr Slask. Slask är sannerligen en ovänlig herre, en riktigt elak typ. När han dalar ner från himlen för han med sig förhoppningar om vita täcken och gnistrande flingor, men väl här så smälter han till ett ondskefullt lager av isigt vatten.

När Slask är i stan', hälsar han som oftast på den tjusiga fröken Min Fot. Denna fröken är av finaste sorten, med djupröda naglar och vacker figur. Slask och Min Fot är bittra ovänner sedan länge. Min Fot tycker inte om Slask eftersom Slask är av en ytterst hal och slipprig sort. Slask tycker inte om Min Fot eftersom han tycker att hon trampar på honom och förringar hans manlighet och det får Slask att känna sig mindervärdig.

Den stora och väl gömda hemligheten är att Slask egentligen avgudar den sköna Min Fot och inte vill något hellre än att tillbringa vintern med henne. Faktum är dock att Min Fot redan har sin prins, herr Toffel. Herr Toffel är utan tvivel en hederlig prick och väldigt omtänksam. Han är mjuk och mysig, kramas och värmer. Herr Toffel är helt enkelt en riktig man. Tyvärr har han social fobi och kan inte gå utanför dörren, utan då får Min Fot istället eskorteras av sin personliga chaufför, Sneaker. Den där Sneaker kan man dock inte lita på, han är en riktigt skum filur och läcker ständigt ut information till Slask.

Hur som helst, när Slask kommer till stan har han alltid en ny plan för att få Min Fot på fall. Förra vintern försökte han ta Min Fot med storm. Han frustade och pustade, yrde och virvlade. Han försökte på alla sätt och vis demonstrera sin styrka och manlighet. Men Min Fot bara log, hon satt hemma med sin Toffel och myste framför brasan. Slask blev rasande och bestämde sig för att hämnas.

När Min Fot en novemberkväll gick ut för att gå på bio, då passade Slask på. Kvällen var stilla och vacker och snöflingorna trillade ner från himlen. Ett tjockt lager av snö täckte marken och Min Fot pulsade genom snön. Då passade Slask på att ta ett snack med Temperera och Vindén. De hjälpte honom att blåsa upp till storm och Vindén riktigt tjöt kring husknuten. Temperera höjdes till ett par plusgrader.

Förberedelserna var färdiga och Slask lade sig fort som sjutton över trottoarerna där Min Fot gick. Min Fot kämpade och krigade mot Slask som fick hjälp av den usle Sneaker. Till slut var Min Fot helt genomblöt och frusen. Hon försökte slita sig ur Slasks grepp och springa hem till sin älskade Toffel, men Slask var för stark. Plötsligt såg hon något rosa och fluffigt i ögonvrån. Det var den modiga Toffel! Iförd plastpåsar och simglasögon kom han till Min Fots räddning, lyfte upp henne och bar henne hem till det trygga hemmet. Sneaker hamnade i soptunnan och Min Fot skaffade sig en ny chaufför, Gummi Stövel. Herr Slask störde henne aldrig igen.