Söndagsfilm Del 4

Och vinnarna är … Drama: Det finns alldeles för många starka och nedtyngande filmer i genren för att man ens ska våga gå in och peta i den på söndagar. Men, vågar man finns det såklart några undantag: ”Station Agent”, mysig komedi/drama om en dvärg som ärver en gammal tågstation. Stark kärlek i ”Titanic”. Här kommer nog inte många hålla med mig, men jag ska förklara hur jag tänker. Det är söndag vi pratar här och om man har sitt kärleksliv på det lu...

Och vinnarna är ...

Drama:

Det finns alldeles för många starka och nedtyngande filmer i genren för att man ens ska våga gå in och peta i den på söndagar. Men, vågar man finns det såklart några undantag:

”Station Agent”, mysig komedi/drama om en dvärg som ärver en gammal tågstation.

"Sea Biscuit"
”Sea Biscuit”, hästfilmen om en riktig kämpe till häst och en riktig kämpe till kusk spelad av Tobey Maguire.

”Pleasantville”, också Maguire, som blir inslungad i ett svartvitt 50-talssamhälle.

Gillar man björnar finns det en helt underbar, dramatisk och stark film från 1988 som heter just ”Björnen”.

TIPS:

Akta dig för den franska filmen ”Motståndaren”, Lars von Triers ”Dancer in the dark”, samt tyska ”Hunddagar”. Bra filmer vilken annan dag i veckan som helst. På söndagar, katastrof.

Dokumentär:

Nämndes redan i del tre och kan fungera, men det kan lika gärna bli bedrövligt. Akta dig för verkligheten!

Romantik:

Stark kärlek i
Stark kärlek i "Titanic".

Här kommer nog inte många hålla med mig, men jag ska förklara hur jag tänker. Det är söndag vi pratar här och om man har sitt kärleksliv på det lugna kan det säkert fungera bra. Men som många faktiskt har det, knaggligt eller till och med katastrofalt, kan detta mycket väl trigga en tårkavalkad som inte avtar förrän väckarklockan ringer på måndag morgon. Inget särskilt bra sätt att starta en ny vecka.

Det finns säkert bra alternativ som skulle kunna funka även för den kärlekskranka, men jag tycker det är för riskabelt. Ser du en kärleksfilm på söndag är det på egen risk och du kommer antagligen ångra dig.

TIPS:

Håll dig undan från starka kärlekshistorier. ”Titanic” ...

Skräck:

"The Grudge"

”The Grudge” är för läskig. ”The Blair witch project” är för läskig. Man vill inte bli mer rädd än man redan är på söndagar.

TIPS:

Håll dig till slashers.

Deckare:

TV4 har ingen respekt för söndagsfilm och förstår inte alls vad det innebär. Vem vill se ”Beck” eller ”Va fan heteeren?”!

TIPS:

Titta inte på tv4.

Många kommer nog svära och inte alls hålla med och säga saker som: ”Va!? Skräck är ju bäst på söndagar!” eller "Jag älskar ju Beck!".
Och det är så det ska vara. Söndagar är personliga och påträngande och denna lista är en människas åsikt. Man kan inte veta säkert vad man avskyr eller älskar på söndagar förrän man provat sig fram. Se den här guiden som en vägledning och inte som en otolkningsbar religion.


“Fight the Sunday!”

"Jag älskar ju Beck!"