Sommarakademin 2017

45 unga från hela Sverige fick under en vecka lära sig mer om de globala målen och vad de kan göra för att målen ska uppnås. Läs om deras tankar och erfarenheter här:

Sommarakademin 2017 Veckan efter midsommar fick 45 unga möjlighet att lära sig om de Globala målen för hållbar utveckling och vad världen, Sverige och de själva kan göra för att målen ska uppnås. Seminarier och workshops blandades med sommarsol, god mat och ljusa sommarkvällar. Kursen arrangerades av den ideella organisationen Föreningen för Utvecklingsfrågor och myndigheten Sida

Paulina Orrego, 21 år från Täby
Varför sökte du?

Jag kände att det var en utmaning som jag ville ta. Jag läser just nu statsvetenskap och jag tänker mycket på vad jag ska jobba med i framtiden. Jag har alltid varit intresserad av politik och att hjälpa folk men jag har inte riktigt vetat exakt vad jag kan jobba med inom det. När jag kom hit fick jag höra om alla möjligheter som finns. Sommarakademin har hjälp mig sätta ord på vad jag vill och kan jobba med.

Hillevi der Nederlanden 18 år från Vålberg
Vad har varit roligast?

Att träffa människor från olika platser, bakgrunder och upplevelser. Vissa av deltagarna är mer samhällsinriktade andra naturinriktade, det har varit givande att få de två perspektiven på frågorna. Det har varit roligt med föreläsarna men vi har också fått ut så mycket av varandra. Det vi har fått från föreläsarna har vi haft med oss i diskussioner på kvällarna och genom det fått ut ännu mer av innehållet på något sätt. Vi har på det sättet byggt på varandras erfarenheter och kompetenser. Både under dagen men även utanför programmet där vi har kunnat dela med oss mer av oss själva och diskuterat fritt.

Andrea García 18 år från Uppsala
Vad tar du med dig?

Väldigt mycket, hela kursen har varit lärorik. Det som jag främst tar med mig är att jag kan engagera mig där jag är, lokalt i Sverige. Jag måste inte åka till exempelvis Sydamerika för att göra skillnad. Det finns mycket saker vi kan göra här lokalt som också är viktigt.


Sommarakademin arrangeras en gång per år och alla som är 18-25 år är välkomna att söka! Vill du veta mer? Surfa in här

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.